13.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Φάβα

Δύο φλυτζάνια του τσαγιού φάβα, 4 φλυτζάνια του τσαγιού νερό, 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα για το βράσιμο, 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι για το βράσιμο, αλάτι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίγανη, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Καθαρίζομε καλά την φάβα και την πλένουμε. Την σουρώνομε και την ρίχνομε στην κατσαρόλα με διπλάσια ποσότητα κρύου νερού. Ρίχνομε τα κρεμμύδια και την φλυτζάνα το λάδι και αλάτι. Βράζομε σε κανονική φωτιά. Όταν πάρει βράση χαμηλώνομε την φωτιά στο ελάχιστο. Όταν αρχίζει να πετάει σταγόνες απ’ έξω και να κάνει «πλαφ πλάφ» αποσύρουμε. Προσέχομε να μην τσικνιάσει γιατί δεν τρώγεται. Γι’ αυτό ανακατεύομε συχνά με ξύλινη σπάτουλα. Για να γίνει  αλοιφή περνάμε το μείγμα στο μίξερ και αν είναι αραιό προσθέτομε αραιωμένη μια κουταλιά κορν φλάο παίρνει μια βράσει και κατεβάζομε. Βάζομε σε πιάτα και από πάνω ρίχνομε λάδι ωμό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι ωμό, πολύ λεμόνι, και ρίγανη ή ψιλοκομμένο μαϊντανό. Πολύ νόστιμο όσπριο.

Τρίγωνα με τόνο

Δύο κουτιά τόνο 160 gr. λιωμένο  2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα μαϊντανό ψιλοκομμένο, άνιθο, αλάτι, πιπέρι, φύλλο κρούστας.

Μαραίνομε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και το λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε τον τόννο, το πιπέρι τον μαϊντανό και τον άνιθο και ανακατεύομε να πάρουν 2-3 βράσεις. Μετά κόβομε λωρίδες το φύλλο και το λαδώνομε. Ρίχνομε στην αρχή της λωρίδας λίγο απ’ την γέμιση και τυλίγομε σε τρίγωνα. Κατόπιν τα τηγανίζομε να ροδοκοκκινήσουν. Τα βάζομε σε απορροφητικό χαρτί. Μπορούμε να προσθέσομε στη γέμιση αυγά χτυπημένα με λιωμένο τυρί φέτα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «τυχαία» διαρροή ότι ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκαλεί ερωτήματα

Των κυβερνητικών δηλώσεων για παράλογες απαιτήσεις των αγροτών, «αδιαλλαξία»...