Κολοκυθοκεφτέδες
Ένα κιλό κολοκύθια, μισό κιλό πατάτες, ένα κιλό κρεμμύδια, τρία αυγά, ένα ποτήρι τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι.
Βράζομε τα κολοκύθια τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα σουρώνομε. Τα ζυμώνομε με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί και πλάθομε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνομε και τηγανίζομε σε μπόλικο καυτό λάδι. Αν απλώνουν βάζομε στο μίγμα λίγο αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη.
Πατατοκεφτέδες
Ένα κιλό πατάτες, μια φλυτζάνα τυρί τριμμένο, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δύο αυγά, μαϊντανό, αλάτι, φρυγανιές κοπανισμένες.
Περνάμε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτουμε τα κροκάδια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το τυρί. Πλάθομε τους κεφτέδες, τους κυλάμε σε φρυγανιά, μετά σε αυγό χτυπημένο, μετά σε φρυγανιά ξανά και τηγανίζομε.
Χαλβάς Φαρσάλων
Ένα ποτήρι λάδι, δύο ποτήρια ζάχαρη, τέσσερα ποτήρια νερό, ένα νεσεστέ.
Βάζομε το λάδι με την ζάχαρη στην κατσαρόλα να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Βάζομε σε λεκαντίτσα το νερό με το νεσεστέ και το ρίχνομε στην κατσαρόλα. Το ανακατεύομε μέχρι να βγάλει το λάδι του.
Αγκινάρες αλά Πολίτα
Δέκα αγκινάρες, δύο φλυτζάνες λάδι, μισό κιλό πατάτες μικρές, δεκαπέντε κρεμμυδάκια μικρά ολόκληρα, δύο ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα, άνιθο ψιλοκομμένο, τέσσερα καρότα κομμένα λεπτά στρογγυλά φετάκια, δύο τρία λεμόνια, αλάτι, πιπέρι.
Καθαρίζομε τις αγκινάρες και τις βάζομε σε νερό με αλάτι, και λεμόνι. Καθαρίζομε τις πατάτες και τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και όλα τα υλικά. Βάζομε στο τσικάλι δύο φλυτζάνες λάδι, τα ολόκληρα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα φρέσκα, λίγο να μαραθούν. Προσθέτομε δύο φλυτζάνες νερό, τα καρότα και τον άνιθο και αφήνομε να βράσουν 10 λεπτά. Ρίχνομε άλλο ένα φλυτζάνι νερό και τον χυμό δύο λεμονιών και αφού πάρουν βράση ρίχνομε ολόκληρες τις πατάτες και τις αγκινάρες με τις ουρές προς τα πάνω. Προσθέτομε αλάτι, πιπέρι και οι αγκινάρες να σκεπάζονται από το νερό. Σκεπάζομε το τσικάλι και αφήνομε να σιγοβράσει περίπου μία ώρα. Για να είναι άσπρες οι αγκινάρες εκτός από το τρίψιμο με λεμόνι και αλάτι, σκεπάζετε το τσικάλι με μία λαδόκολλα κομμένη στρογγυλή με μία τρύπα προς το κέντρο του τσικαλιού και σκεπάζετε με το καπάκι.