Τηγανίτες
2 έως 3 ποτήρια ζεστό νερό, 1 κουταλιά λάδι, μέλι ή πετιμέζι, 1 κουταλιά λεμόνι, σισάμι, καρύδια, 1 κουταλάκι σόδα, 1 κουταλάκι αλάτι, μισό κιλό αλεύρι.
Βάζομε το αλεύρι στη λεκάνη, ανοίγομε στη μέση μια λακκούβα, ρίχνομε το λάδι με το λεμόνι και τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύομε, ρίχνομε το νερό μέχρι να γίνει λείος χυλός.
Τηγανίζομε, περιχύνομε με μέλι και καρύδια κοπανισμένα ή περιχύνομε με πετιμέζι (Εμείς βάζομε και λίγο γλυκάνισο)
Σκορδόψωμο
Ψωμί στρογγυλό το ανοίγομε, το αλείφομε με μαγιονέζα που έχουμε προσθέσει αλάτι, κέτσαπ και γιαούρτι και ταμπάσκο. Τοποθετούμε σκόρδο κομμένο φέτες από πάνω τυρί τριμμένο και λίγο στον φούρνο.
Σάλτσα τόννου
Σωτάρω στο βούτυρο κρεμμύδι, σκόρδο, ρίχνω ντοματοπελτέ, ντοματάκια, τόννο, 1 φύλλο δάφνη, αλάτι, πιπέρι, αντζούγια φιλέτο, πιπεριά Φλωρίνης στο τέλος μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.