Κέικ καρύδας
Ενάμιση ποτήρι μεγάλο καρύδα, ενάμιση ποτήρι μεγάλο αλεύρι, ενάμιση ποτήρι μεγάλο ζάχαρη, ένα μπέικι, έξι αυγά, ένα ποτήρι βούτυρο, όψη λεμονιού, ενάμιση ποτήρι γάλα.
Ανακατεύομε το βούτυρο με την μισή ζάχαρη. Τους κρόκους χώρια με την υπόλοιπη. Έπειτα όλ’ αυτά με το γάλα, ανακατεύω αλεύρι με μπέικι και καρύδα και τα προσθέτω στα υπόλοιπα. Στο τέλος προσθέτομε μαρέγκα και ανακατεύομε ελαφρά. Σιορπιάζομε κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι, παλπαλίζω με καρύδα.
Καρύδες
Δώδεκα αυγά, ένα κιλό καρύδα, ένα κιλό ζάχαρη, ένα κρασοπότηρο σιμιγδάλι ψιλό, ένα κρασοπότηρο ανθόνερο, λαδόκολλα.
Χτυπώ κροκάδια με ζάχαρη, ασπράδια μαρέγκα, βάζω σιμιγδάλι και ανθόνερο αναμιγνύω και τις πλάθω στρογγυλές. Τοποθετώ στην λαδόκολλα στο ταψί. Μέτριος φούρνος. Σχεδόν ζεστά τα ξεκολλάμε. Για να ξεκολλήσουν εύκολα μ’ ένα βρεγμένο σφουγγαράκι περνάμε το κάτω μέρος της λαδόκολλας.
Κρουασάν
Εκατό gr μαγιά, δυό ποτήρια γάλα, τρία αυγά, δύο κουταλιές ζάχαρη, τρία φλυτζανάκια λάδι, ένα κουταλάκι αλάτι, ένα κιλό αλεύρι φρυγανιάς. Γεμίζομε με φέτα, μυζήθρα ή μερέντα ή μαρμελάδα.
Σπανακόπιτα
Καθαρίζομε και πλένομε ένα κιλό σπανάκι. Το ζεματάμε, το στραγγίζομε και το κόβομε. Καθαρίζομε και πλένομε τρία μέτρια κρεμμύδια φρέσκα και μάραθα. Τα κόβομε όλα, τα σωτάρομε με μισή φλυτζάνα τσαγιού λάδι. Αλατίζομε και πιπερώνομε. Αφήνομε να σιγοψηθεί επί 10 περίπου λεπτά. Άμα γίνει χλιαρό προσθέτομε μία φλυτζάνα τσαγιού τριμμένη φρυγανιά, 4-5 αυγά χτυπημένα, 250 gr μυζήθρα, φέτα και μισό φλυτζάνι τσαγιού αδιάλυτο γάλα εβαπορέ. Αλείφομε με λάδι ένα ορθωγόνιο ταψί 35άρι, στρώνομε το φύλλο (σπιτικό) βάζομε την γέμιση, απλώνομε φύλλο, λαδώνομε σισαμώνομε ψήνομε σε μέτρο φούρνο 40 λεπτά