Γέμιση για τυρόπιτα
Επτακόσια gr φέτα τυρί, εκατόν πενήντα gr γραβιέρα, μισή δόση μπεσαμέλ, τέσσερα αυγά (η συνταγή λέει οκτώ αυγά, εγώ βάζω τέσσερα).
Ετοιμάζομε την μπεσαμέλ. Τρίβομε τα τυριά, χτυπάμε τα αυτά και ανακατεύομε. Δοκιμάζομε και προσθέτομε αν χρειάζεται αλάτι – πιπέρι. Πάνω κάτω σφολιάτα ή κρούστας, οκτώ φύλλα κάτω, οκτώ φύλλα πάνω καλά βουτυρωμένα.
Γέμιση για πρασοτυρόπιτα
Δύο κιλά πράσα ψιλοκομμένα μέχρι την αρχή του πράσινου, ένα ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος επτακόσια πενήντα gr φέτα τριμμένη, πενήντα gr γραβιέρα τριμμένη, μία κούπα γιαούρτι στραγγιστό, εβδομήντα gr βούτυρο, πέντε αυγά, αλάτι, πιπέρι.
Αχνίζομε τα πράσα με λίγο νερό χωρίς να ροδίσουν. Τα στραγγίζομε καλά, προσθέτομε τον άνιθο, το βούτυρο, ανακατώνομε και αφήνομε να κρυώσουν. Προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά. Φυλλο σπιτικό πάνω κάτω ή σφολιάτα σπιτική.
Γέμιση για σπανακόπιτα (2)
Ένα κιλό σπανάκι, ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα ματσάκι άνιθος, μία κουταλιά σούπας βούτυρο, τέσσερα αυγά, επτακόσια πενήντα gr φέτα χοντροκομμένη, πενήντα gr γραβιέρα τριμμένη, εκατόν εβδομήντα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, αλάτι, πιπέρι. Ως συνήθως τα υπόλοιπα.