Mousse λεμόνι με τρούφα σοκολάτα
Ένα κουτί μεγάλο γάλα εβαπορέ, μία κουταλιά ζελέ λεμόνι, μία φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη, μισή φλυτζάνα τσαγιού ζυμό λεμόνι, ξύσμα από δύο λεμόνια, ένα φλυτζάνι του καφέ τρούφα σοκολάτα, 1 φόρμα ανοιγόμενη για κέικ.
Παγώνομε το γάλα στην κατάψυξη για μία ώρα. Διαλύομε το ζελέ σε ένα φλυτζάνι του τσαγιού βραστό νερό, το αφήνομε να κρυώσει. Χτυπάμε το γάλα, με μίξερ χεριού να γινει πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε λίγη – λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας συνέχεια, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το ζελέ. Το αδιέζουμε σε φόρμα κέικ και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει. Το σερβίρομε πασπαλισμένο με τρούφα σοκολάτα.
Ταλιατέλες πράσινες
Βράζομε μισό κιλό ταλιατέλες πράσινες σε αλατισμένο νερό. Λιώνουμε τρία τέταρτα φλυτζανιού φρέσκο βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτουμε σε κύβους εκατό gr φυτίνη και γραβιέρα μισή φλυτζάνα ξυσμένη και μια φλυτζάνα κρέμα γάλακτος. Τα τρώμε ζεστά με τριμμένη παρμεζάνα
Χαλβάς διαφορετικός
Μισό βιτάμ (εκατόν είκοσι πέντε gr) μία χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα, ένα άνθος αραβοσίτου βανίλια, δύο νεροπότηρα ζάχαρη, πέντε ποτήρια νερό.
Βάζομε το βιτάμ με τα αμύγδαλα στη φωτιά να καβουρδιστούν. Σε λεκανίτσα διαλύομε το νερό, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και το ρίχνομε στο μείγμα αμυγδάλων και ανακατεύομε μέχρι να πήξει. Το καταβάζομε και ρίχνομε ξύσμα λεμονιού. Το βάζομε στη φόρμα και όταν κρυώσει το βάζομε στο ψυγείο.