Χοιρινό κότσι
Δύο κότσια χοιρινά, δύο λίτρα κόκκινη μπύρα, δύο κρεμμύδια, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κομματάκια τζίντζερ, δύο κλωνάρια θυμάρι, αλατοπίπερο, δύο κουταλιές σούπας κύμινο σε σπόρους, δύο κουταλιές γλυκού πάπρικα, δύο μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές, δύο κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη.
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας καθαρίσει τα κότσια. Από την προηγούμενη τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφομε με μουστάρδα και τα μαρινάρομε με όλα τα υλικά της συνταγής. Την επομένη τα ψήνομε για μία ώρα στους 220 βαθμούς να ροδοκοκινήσουν και στη συνέχεια στους 160 βαθμούς για τρείς ή τέσσερεις ώρες, αναλόγως. Σε τακτικά διαστήματα περιχύνομε με την σάλτσα τους.
Τυροκεφτέδες με μπύρα
600 γρ. έμενταλ κομμένο σε λεπτές φέτες, 8 κουταλιές σούπας αλεύρι, 2 ποτήρια μπύρα, 2 λεμόνια, 4 αυγά, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπίπερο.
Ετοιμάζομε χυλό ανακατεύοντας τη μπύρα, το λεμόνι, το λάδι, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά. Κόβομε το τυρί σε κομματάκια, τα βουτάμε στο χυλό και μετά στα αυγά. Βάζομε στο τηγάνι λάδι να κάψει και τηγανίζομε το τυρί και από τις δύο μεριές.
Σαλάτα πολίτικη
Μισό λάχανο, 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, 1 πιπεριά κέρατο, τρία καρότα, 4 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, δύο κουταλιές ξύδι, ένα λεμόνι χυμό, 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβομε το λάχανο το βάζομε σε σουρωτήρι και το τρίβομε για πέντε λεπτά με το χέρι μας με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθεί ελαφρά. Στίβομε καλά να φύγουν τα υγρά του. Καθαρίζομε και περνάμε τα καρότα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού. Πλένομε και ψιλοκόβομε τις πιπεριές. Βάζουμε σε μπωλ το λάχανο, τα τριμμένα καρότα, τις πιπεριές, το σέλινο, τον μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα μαζί με αλάτι, τον χυμό του λεμονιού και το ξύδι. Ανακατεύομε καλά όλα τα υλικά, σκεπάζομε το μπωλ και το αφήνουμε στο ψυγείο γι αμία τουλάχιστον ώρα μέχρι να μαριναρισθεί η σαλάτα. Προσθέτομε ελαιόλαδο και σερβίρομε. Αν θέλετε πασπαλίζετε με καρύδια ψιλοκομμένα και ρόδι.