Μαγειρίτσα (1)
Μια συκωταριά αρνιού ένα ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ένα τέταρτο φλυτζανιού ρύζι γλασέ δύο αυγά ένα μαρούλι ψιλοκομμένο ένα λεμόνι, λάδι, αλατοπίπερο.
Κόβομε τη συκωταριά σε κομματάκια. Τα ρίχνομε σε βραστό νερό να ζεματιστούν. Τα στραγγίζομε. Σε μισή φλυτζάνα λάδι σωτάρομε τα κρεμμυδάκια με τον άνιθο ρίχνομε τη συκωταριά, ανακατεύομε και προσθέτομε το μαρούλι. Συμπληρώνομε νερό, σκεπάζομε και αφήνομε να βράσουν 45 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτομε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζομε για 10 λεπτά ακόμη. (Αν χρειαστεί προσθέτομε λίγο ζεστό νερό). Χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι αυγολέμονο, κατεβάζομε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνομε το αυγολέμονο στο φαγητό ανακατεύοντας ζωηρά.
Μαγειρίτσα με ποδαράκια αρνίσια, πατσά και εντεράκια (2)
Τέσσερα ποδαράκια αρνιού, μία κοιλιά (πατσά) έντερα από ένα αρνί 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλατοπίπερο, λάδι μισή φλυτζάνα δύο αυγά χτυπημένα 1 λεμόνι χυμό.
Τρίβομε καλά με αλάτι και λεμόνι τα ποδαράκια πού ή τα έχομε τσουδίσει ή ξυρίσει, πλένομε πολύ καλά την κοιλιά. Παλιά την έπλεναν ολόκληρη και την αναποδογύριζαν και ξανά, να καθαρίσει τελείως. Μα δεν υπάρχει λόγος να μείνει ολόκληρη. Εγώ την κόβω κομμάτια που έτσι πλένεται καλλίτερα και οι πτυχώσεις της και από τις δύο μεριές της. Τρίβομε με λεμόνι και αλάτι. Με μια μεγάλη βελόνα πλεξίματος γυρίζομε τα έντερα και τα πλένομε σχολαστικά. Πέρνομε κομμάτια κοιλιάς και τυλάμε τα έντερα από τη μια μεριά του κομματιού μέχρι κάτω. Το ίδιο κάνομε και με τα ποδαράκια. Τα σωτάρομε όλα αυτά με το λάδι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνομε. Προσθέτομε 2-3 ποτήρια νερό και αφήνομε να σιγοβράσουν. Αν θέλομε βάζομε και ένα φλυτζάνι ρύζι. Όταν έχουν ψηθεί τα βγάζομε από την φωτιά και τα περιχύνομε με αυγολέμονο.