Αγκινάρες με κουκιά φρέσκα ντερμπιγιέν
Καθαρίζομε τις αγκινάρες και τις κόβομε στα τέσσερα ή στη μέση ανάλογα το μέγεθος. Τα μεστά κουκιά τα ξεσπορίζομε και τα δροσερά το κόβομε κομμάτια όπως είναι με τα φλούδια αφού τα πελεκίσομε και από τις δύο πλευρές. Βάζομε στο τσικάλι μία φλυτζάνα λάδι και τσιγαρίζομε δύο σκελίδες σκόρδο ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και δύο φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα τσιγαρίζομε ελαφρά και μετά ρίχνομε όλα μαζί (θέλουν όλα σχεδόν τον ίδιο χρόνο ψησίματος) χοντροκομμένα και ξεφλουδισμένα καρότα, τις αγκινάρες τα κουκιά και 2-3 πατάτες κομμένες στα τέσσερα. Αλάτι, πιπέρι. Ρίχνομε νεράκι και ψήνομε. Όταν είναι σχεδόν ψημμένα ρίχνομε ψιλοκομμένο τον άνιθο (όσο μας αρέσει). Μετά μ’ ένα πηρούνι τσιμπάμε τα υλικά να δούμε αν είναι εντελώς ψημένα. Η σάλτσα να μην έχει πολλά νερά. Χτυπάμε δύο μεγάλα λεμόνια και διαλύομε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Πέρνομε με την κουτάλα ζωμό και το ρίχνομε στο λεμόνι χτυπώντας για να μη βωλιάσει το αλεύρι. Το γυρνάμε στο τσικάλι, αφήνομε να πάρει μερικές βράσεις να δέσει ελαφρά η σάλτσα και το κατεβάζοε.
Καλό Πάσχα.