Τσικουδιά με μανταρίνια
Μία οκά τσικουδιά, τέσσερα μανταρίνια ολόκληρα, μισό δράμι γαρύφαλλα, μισό δράμι γλυκάνισο, 1 δράμι κανέλα, 1 δράμι (3γρ) τσάι. Δέκα πέντε ημέρες όλα μαζί καλά σφραγισμένα. Μετά τις 15 μέρες βάζομε 60 δράμια ζάχαρη να λιώσει και φιλτράρομε.
Λικέρ μανταρίνι
Ένα κιλό κονιάκ, εξακόσια γρ. ζάχαρη, φλοιό οκτώ μανταρινιών. Κατά προτίμηση τώρα που είναι πρασοκίτρινα. Ποικιλία μανταρινιών τα ντόπια Χιώτικα όπως τα λέγομε. Με τα κουκούτσια και το άρωμα. Τα βάζομε όλα μαζί ερμητικά κλεισμένα σε βάζο ενάμιση μήνα στον ήλιο. Φιλτράρομε έτοιμο!
Τσικουδιά με ρόδι
Έξι φλυτζάνες ρόδι, έξι φλυτζάνια τσικουδιά, πέντε φλυτζάνες ζάχαρη. Ανακατεύομε και βράζομε. Μόλις πάρει μία βράση τραβάμε από τη φωτιά. Βάζομε τρία ξυλάκια κανέλας και μερικά γαρύφαλλα. Σκεπάζομε. Αφήνομε 24 ώρες. Σουρώνομε φιλτράρομε και είναι έτοιμο.
Ααα, ξέχασα. Πιέζομε καλά τα ρόδια με την κουτάλα του πουρέ να βγει το ζουμί τους. Αν είναι ανοιχτόχρωμα βάζομε 2 ρόδια από την ποικιλία που είναι σκούρα