Σαλιγκάρια τουρσί
Πλένομε, καθαρίζομε και βράζομε τα σαλιγκάρια. Τα βγάζομε από το κέλυφος και τα βάζομε σε λαδόξυδο.
Γλιστριδόσουπα
Ένα κρεμμύδι, ντομάτα φρέσκια, 1 πατάτα, 1 κολοκύθι, φύλλα μαδημένα γλυστρίδας. Ρίχνετε το κρεμμυδάκι σε λάδι, το τσιγαρίζετε κατόπιν την ντομάτα ψιλοκομμένη, την πατάτα επίσης το κολοκύθι. Ρίχνετε και τα φύλλα της γλυστρίδας νερό και άμα πάρουν βράση το ανάλογο ρύζι και αλάτι.
Μαντί
3-4 φλυτζάνια αλεύρι, χλιαρό νερό όσο σηκώσει, λίγο αλάτι, 400 γρ. κιμάς, 4-5 σκελίδες σκόρδο, 1 κιλό γιαούρτι σακούλας, λίγο δυόσμο.
Με το αλεύρι, το νερό και το αλάτι κάνομε μια ζύμη. Την ανοίγομε και κόβομε μακρόστενες λωρίδες και μετά τετραγωνάκια. Καβουρδίζομε τον κιμά με λίγο κρεμμύδι και βούτυρο. Κοπανίζομε το σκόρδο με αλάτι. Μέσα στα τετραγωνάκια κλείνομε τον κιμά και πιέζομε με πηρούνι το φύλλο.
Τα βράζομε σε καυτό νερό όπως τα μακαρόνια. Τα στραγγίζομε. Τα ξαναβάζομε στο τσικάλι και τα σκεπάζομε με το γιαούρτι το σκόρδο και τον δυόσμο. Αφήνομε για δύο λεπτά στη φωτιά.