16.8 C
Chania
Thursday, February 5, 2026

Στ. Αρναουτάκης: “Τρεις δομές προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στην Κρήτη. Τίποτα άλλο!”

Ημερομηνία:

Στο φλέγον ζήτημα των τελευταίων μηνών, το μεταναστευτικό και τις δομές προσωρινής φιλοξενίας στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Η ενημέρωση η οποία υπάρχει από πλευράς του Υπουργείου δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής. Ο σχεδιασμός αφορά σε τρεις δομές, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο» είπε χαρακτηριστικά ενώ δήλωσε πως «στο Ηράκλειο πρέπει να βρεθεί νέος χώρος και όχι να χρησιμοποιηθεί το “Ψυγείο” που υπάρχει».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, υπογράμμισε πως και στην Αγυιά, στα Χανιά, πρέπει επίσης να εξευρεθεί νέος χώρος προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών καθώς όπως είπε ο υφιστάμενος είναι μεν μεγάλος, όμως επειδή γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, εκθέσεις και οτιδήποτε άλλο, πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί ένας άλλος χώρος σε νέο σημείο.

Σε ερώτηση για τα 200 στρέμματα που αναφέρθηκαν ότι αναζητούνται στο Ηράκλειο προκειμένου να φιλοξενηθεί εκεί η δομή μεταναστών, η απάντηση ήταν: «Δεν το ξέρω, το διάβασα κάπου, κάποια επίσημη ενημέρωση δεν έχω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ότι θα γίνει κάποια δομή. Για τις τρεις δομές συζητούμε, τίποτα άλλο».

cretalive.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόσο ισχυρό είναι το ισραηλινό λόμπι μέσα στην Ελληνική Βουλή;

Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος και του διεθνούς προβληματισμού...

Αποκαλύψεις Έπστιν: «Υπό τον έλεγχο του Ισραήλ ο Τραμπ» – «Πράκτορας της Μοσάντ ο Επστίν»

Καθώς έρχονται στο φως φρικιαστικές λεπτομέρειες από όσα συνέβαιναν...

Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του πρόεδρου τησ ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου – Έρευνα για υπεξαίρεση

Στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, προχώρησε...

Σέβη Βολουδάκη στη Βουλή: Νόμιμη μετανάστευση με κανόνες, έλεγχο και διαφάνεια

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σέβη Βολουδάκη, κατά...