13.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Στα 4,45 το ελαιόλαδο στην Λακωνία στα 3,70 στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Στα ύψη των 4,45 ευρώ το κιλό βρέθηκαν αυτή την εβδοµάδα οι τιµές για τους παραγωγούς µε ελαιόλαδο κάτω από 3 γραµµές, ενώ θετική χαρακτηρίζουν τη φετινή πορεία των τιµών οι παραγωγοί τόσο στην Ισπανία, η οποία σε µεγάλο βαθµό καθορίζει τις τιµές στην αγορά όσο και σε άλλες ξένες αγορές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Στην Ισπανία οι τιµές για τους παραγωγούς έξτρα παρθένου ελαιολάδου συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, διαµορφούµενες στα 3,52 ευρώ το κιλό την Παρασκευή 2 ∆εκεµβρίου, ενώ στο Μπάρι της Ιταλίας το έξτρα παρθένο τέλος Νοεµβρίου ήταν στα 5,58 ευρώ το κιλό.

«Υπάρχει µεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έχει γίνει γνωστό στην αγορά ότι έχουµε χαµηλές οξύτητες», είπε στην Agrenda ο Σωτήρης Μπατσάκης, διαχειριστής του Αγροτικού Συνεταιρισµού Συκιάς Λακωνίας, που αυτή την εβδοµάδα έκλεισε συµφωνία για τους 20 τόνους που είχε στα 4,45 ευρώ το κιλό.

Να σηµειωθεί ότι υπήρξαν και µεγαλύτερες προσφορές, αλλά ο συνεταιρισµός δεν έχει συµπληρώσει τις ποσότητες. Αν και όλες τις σεζόν το έξτρα παρθένο του εν λόγω συνεταιρισµού ήταν οξύτητας 0,18-0,20 και φέτος είναι 0,27-0,28 για τις µεγαλύτερες ποσότητες, παραµένει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά όσον αφορά τη χαµηλή οξύτητα. Επίσης, στα επίπεδα των 4,45 ευρώ το κιλό έγιναν πράξεις αυτή τη βδοµάδα για το χαµηλόβαθµο ελαιόλαδο και σε συνεταιρισµό στην περιοχή των Μολάων.

agronews.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...

Διαμαρτυρία γάλλων αγροτών έξω από το εξοχικό του Μακρόν: Άφησαν κοπριά κι ένα… φέρετρο

Στο στόχαστρο των γάλλων αγροτών που επίσης βρίσκονται στους...