18.2 C
Chania
Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2026

Στη Βουλή το ζήτημα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Με κοινή Κοινοβουλευτική Αναφορά οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, καταθέτουν  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιστολή του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, με θέμα τις αποζημιώσεις των απωλειών της ελαιοπαραγωγής από τους καύσωνες.

Στην εν λόγω επιστολή, επισημαίνονται δύο πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη, έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας και απασχόλησης του νησιού.

Συγκεκριμένα, τονίζεται:

  • Η  ανάγκη άμεσης έναρξης διαδικασιών χορήγησης αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από καύσωνες που προκλήθηκαν κατά ή μετά την καρπόδεση.
  • Η ανάγκη τροποποίησης του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές από καιρικά αίτια οι οποίες δεν μπορούν να προληφθούν ή αποτραπούν από τους παραγωγούς.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προβολή: «Το χρώμα του Ροδιού» του Σεργκέι Παρατζάνοφ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς Καθηγητών και Φίλων «Πολυδράση», με...

Κρήτη: «Πυρετός» επενδύσεων στα νότια – Χτίζουν ξενοδοχεία, αγοράζουν σπίτια

Ένα κύμα έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος σαρώνει τα νότια της...

Ο δήμαρχος της πόλης ενάντια στην αρχιτεκτονική κληρονομιά της

Του Τάσου Βάμβουκα* Η διαφωνία φαίνεται να αντιμετωπίζεται ως εχθρός....