18.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Στην 6η θέση στους διεθνείς προορισμούς η Κρήτη, πάνω από Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη, Μαρακές

Ημερομηνία:

Η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ρόδος απέσπασαν, χθες, ως προορισμοί κορυφαίες διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο για τη φετινή τουριστική περίοδο από την TripAdvisor, μεγαλύτερο Ταξιδιωτικό Οργανισμό στον κόσμο.

Ειδικότερα, με βάση τις κριτικές των χρηστών της TripAdvisor η Κρήτη κατέλαβε την 6η θέση στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2017, ενώ στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα κατέλαβε την 4η θέση.

Επίσης, στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη η Ελλάδα είχε άλλες δύο παρουσίες, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο που κατέλαβαν τη 16η και την 18η θέση αντίστοιχα.

Οι 3 ελληνικοί προορισμοί που περιελήφθησαν στις παραπάνω λίστες εκτιμάται ότι θα πρωταγωνιστήσουν φέτος σε επίπεδο αύξησης του αριθμού των τουριστών που αναμένει η χώρα.

Τις 3 πρώτες θέσεις στην παγκόσμια λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς κατέλαβαν το Μπαλί, το Λονδίνο και το Παρίσι, ενώ στην ευρωπαϊκή λίστα το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη.

Ποια είναι η παγκόσμια κατάταξη;

1. Mπαλί

2. Λονδίνο

3. Παρίσι

4. Ρώμη

5. Νέα Υόρκη

6. Κρήτη

7. Βαρκελώνη

8. Σιέμ Ριπ, Καμπότζη

9. Πράγα

10. Πουκέτ

11. Κωνσταντινούπολη

12. Τζαμάικα

13. Χόι Αν, Βιετνάμ

14. Αγία Πετρούπολη

15. Ροατάν

16. Μαρακές

17. Κάγιο Αμπέργκρις, Belize Cayes

18. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

19. Άγιος Μαρτίνος

20. Πλάγια ντελ Κάρμεν, Μεξικό

Η ευρωπαϊκή κατάταξη

1. Λονδίνο

2. Παρίσι
3. Ρώμη
4. Κρήτη
5. Βαρκελώνη

6. Πράγα
7. Κωνσταντινούπολη
8. Αγία Πετρούπολη
9. Λισαβόνα
10. Άμστερνταμ
11. Βουδαπέστη
12. Βερολίνο
13. Μαγιόρκα
14. Τενερίφη
15. Φλωρεντία
16. Σαντορίνη
17. Κορσική
18. Ρόδος
19. Βενετία
20. Εδιμβούργο

Και στην Ελλάδα

Κρήτη, Σαντορίνη, Ρόδος, Αθήνα, Κέρκυρα, Μύκονος, Καλαμπάκα, Μήλος, Νάξος και Κεφαλλονιά

 

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ