23.8 C
Chania
Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026

Στην Κρήτη, μετά από 42 χρόνια, τα οστά του ήρωα καταδρομέα Νικόλαου Καβροχωριανού

Ημερομηνία:

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μονή Μαλεβιζίου Ηρακλείου, ετάφησαν μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, τα οστά του Νικόλαου Καβροχωριανού, που έχασε τη ζωή του τον Ιούλιο του 1974 στην Κύπρο

Tα οστά του ήρωα καταδρομέα Νικολάου Καβροχωριανού που έχασε τη ζωή του στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, τον Ιούλιο του 1974 επέστρεψαν την Κυριακή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μονή Μαλεβιζίου Ηρακλείου μετά από 42 ολόκληρα χρόνια και ενταφιάστηκαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Στην ιδιαίτερα φορτισμένη τελετή, συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και οι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, είχαν συγκεντρωθεί στη Μονή για να αποχαιρετήσουν τον Ν. Καβροχωριανό και να παραβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή που ακολούθησε στο κοιμητήριο της Μονής, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Μεταξύ αυτών ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Ηρακλείου ταξίαρχος Γεώργιος Μπουζάκης, εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, των στρατιωτικών Αρχών αλλά και παλιοί συμπολεμιστές τού Νικόλαου Καβροχωριανού, όπως ο Βασίλης Μανουράς, τότε ταγματάρχης και ο Βασίλης Φθενός, τότε υπολοχαγός της Μοίρας.

Ο Νίκος Καβροχωριανός, έφεδρος ανθυπασπιστής, ήταν ένας από τους κομάντο της ηρωικής Α’ Μοίρας του Μάλεμε που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αεροσκάφος Noratlas «Νίκη 4» συνετρίβη λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, καθώς εκλήφθηκε ως τουρκικό και χτυπήθηκε κατά λάθος από τα κυπριακά αντιαεροπορικά πυρά.

Τα οστά του Ν. Καβροχωριανού και άλλων έξι Ελλήνων αγνοουμένων στρατιωτικών που έπεσαν στην Κύπρο στα πολεμικά επεισόδια με τους Τούρκους, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA όταν εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους και παραλήφθηκαν σε ειδική τελετή στη Λευκωσία που έγινε πριν από λίγες ημέρες από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη τον Α΄υπαρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Θωμαΐδη και 18 συγγενικά πρόσωπα των αγνοουμένων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Εγκαινιάζεται το Κέντρο Συνεργασίας ΠΟΥ για την Ποιότητα Φροντίδας και τις Πολιτικές Υγείας με Εστίαση στον Άνθρωπο

Εγκαινιάζεται στις 19 Μαΐου 2026 στην Κρήτη το Κέντρο Συνεργασίας ΠΟΥ για την Ποιότητα Φροντίδας. Συμμετέχουν Παπαδάκη, Λιονής, Breda και Sorensen. Υβριδική διεξαγωγή.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για ναρκωτικά και όπλα στα Χανιά – Και δύο κηδεμόνες για παραμέληση ανηλίκου

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ανήλικος, για ναρκωτικά και όπλα στα Χανιά. Κατασχέθηκαν 9,3 γραμμάρια κάνναβης και γκλοπ. Συνελήφθησαν και δύο κηδεμόνες για παραμέληση ανηλίκου.

Τροχονομικοί έλεγχοι στο Ρέθυμνο: 208 παραβάσεις και 12 ακινητοποιημένα οχήματα

Συντονισμένη αστυνομική δράση στο Ρέθυμνο: 365 οχήματα ελέγχθηκαν, 208 παραβάσεις βεβαιώθηκαν και 12 οχήματα ακινητοποιήθηκαν. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την Κρήτη.