15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Στις 7.30μμ το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία της Αγοράς

Ημερομηνία:

Όπως και σε όλη την Ελλάδα και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα πραγματοποιηθεί και στα Χανιά αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 7.30 μμ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν πλήθος μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων ( Εργατικό Κέντρο, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Δυτικής Κρήτης, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Απολυμένοι Εργαζόμενοι ΕΡΑ Χανίων, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών // Δημοτικές κινήσεις: Ανταρσία στα Χανιά, Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος), ενώ πολλοί ακόμα εξέδωσαν καλέσματα συμμετοχής.

Ανακοίνωση «Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή»

Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση στο Κερατσίνι. Ένα χρόνο μετά η Χρυσή Αυγή, με τον ηγετικό της πυρήνα στη φυλακή και αποδυναμωμένη οργανωτικά, με τα γραφεία της κλειστά σε αρκετές πόλεις στην επικράτεια, βρίσκεται μπροστά στη δικαιοσύνη. Κι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος, με τα σωματεία εργαζομένων, τα συνδικάτα, τα σχολεία και τις γειτονιές στο κέντρο του.

Απαιτούμε να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, όπως αυτοί του Σαχζάτ Λουκμάν και όλων των άλλων αγωνιστών και να μπουν στη φυλακή. Η καταδίκη των χρυσαυγιτών εγκληματιών μπορεί να ξεκινήσει το ξήλωμα συνολικά των ταγμάτων εφόδου που φτιάχτηκαν με χρηματοδότηση επιχειρηματιών και τις πλάτες των κάθε λογής Μπαλτάκων της ΝΔ, να αναδείξει τις βαθιές διασυνδέσεις της ναζιστικής συμμορίας με το κράτος και την κυβέρνηση Σαμαρά ξεσκεπάζοντας όχι μόνο τους φυσικούς αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς σε υπουργεία και ΕΛΑΣ.

Γι’ αυτό, καλούμε και από την πλευρά μας ως «Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή» στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/9 και ώρα 7.30μμ στην πλατεία Αγοράς. Όλοι εμείς εργαζόμενοι και νεολαία, όλοι όσοι παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια στα μνημόνια και τις βάρβαρες συνέπειες τους, όλοι όσοι αισθανόμαστε ότι μας κλέβουν τη ζωή και τα όνειρα όλοι όσοι δεν ξεχνάμε και δεν θέλουμε να ξεχάσουμε το μαύρο παρελθόν, όλοι όσοι στεκόμαστε  όρθιοι απέναντι σε μια κυβέρνηση και τους φίλους της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που μας θέλουν σκυφτούς, όλοι όσοι σιχαινόμαστε το φασισμό και ό,τι αυτός αντιπροσωπεύει, όλοι όσοι σταθήκαμε απέναντι τους απομονώνοντάς τους θα είμαστε εκεί.

Όλοι στους δρόμους, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Ο φασισμός θα τσακιστεί!

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Η νεολαία και όλοι οι άνθρωποι της δουλειάς στη χώρα μας ζουν στην καθημερινότητά τους τις συνέπειες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που κεφάλαιο, κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν χωρίς σταματημό όσο η λαϊκή οργή -ελέω εκλογικών αυταπατών- καθυστερεί να δώσει ένα νέο γύρο μαζικών αγώνων αντίστασης.

Ντόπια και ξένα αφεντικά του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης ξέρουν καλά πως δεν έχουν τελειώσει ούτε θα τελειώσουν ποτέ με το λαό. Γι’ αυτό εντείνουν την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής και θεσπίζουν συνεχώς αντιδραστικά νομοθετήματα. Ένα τέτοιο αντιδραστικό πλαίσιο δημιουργεί έδαφος και συμπληρώνεται από κάθε λογής εκφράσεις της φασιστικής άκρας δεξιάς.

Φτώχεια – ανεργία – φασισμός και πόλεμος, αυτά είναι στις μέρες μας το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος που είναι αντιμέτωποι οι λαοί. Καμία αυταπάτη ότι το σύστημα θα μας απαλλάξει από το φασισμό επειδή προσπαθεί να χειριστεί για λογαριασμό του τη βρώμικη ιστορία της Χρυσής Αυγής να απενοχοποιηθεί και να την απενοχοποιήσει, μέσω και φυλακίσεων των ακραιφνών, για να τη χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά.

  • Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί
  • Ο Παύλος Φύσσας ζει

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...