17.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Στο top-5 των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών προορισμών, η Κρήτη

Ημερομηνία:

Αν και φέτος τα μέχρι στοιχεία δείχνουν ότι η Σαντορίνη, το πιο «δυνατό χαρτί» του ελληνικού τουρισμού το καλοκαίρι μαζί με τη Μύκονο, δεν γνωρίζει τις ημέρες δόξας που συνήθιζε μέχρι σήμερα λόγω της στροφής στο «value for money», παραμένει, όπως φαίνεται, στην κορυφή των αναζητήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, το CV Villas, μια σελίδα ενοικίασης πολυτελών κατοικιών, ανέλυσε τις αναζητήσεις στη Google σε 185 χώρες τον τελευταίο χρόνο που περιείχαν τις λέξεις κλειδί «προορισμός» και «διακοπές». Από τους συνολικά 106 προορισμούς που «γκούγκλαραν» οι άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη, περισσότερα «κλικ» είχε η Σαντορίνη.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και οι εμβληματικές εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους στο νησί του Αιγαίου «κέρδισαν» κατά κράτος τις προτιμήσεις. Η Σαντορίνη ήρθε πρώτη στις αναζητήσεις 47 χωρών, ανάμεσα στις οποίες η Σαουδική Αραβία, η Αυστραλία και η Κολομβία.

προορισμοί διακοπές Σαντορίνη Μύκονος Κρήτη

Και η Κρήτη στην πρώτη πεντάδα

Η παρουσία ωστόσο της Ελλάδας στη λίστα των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών προορισμών δεν εξαντλείται στη Σαντορίνη. Η Κέρκυρα, η Κως, η Μύκονος, η Κρήτη και η Ζάκυνθος είναι στο top-15.

Η Κέρκυρα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας. «Φημίζεται για τα καταπράσινα τοπία της, τις παρθένες παραλίες της και τη γοητευτική Παλιά Πόλη».

Δεύτερη στις προτιμήσεις των ανά τον κόσμο ταξιδιωτών έρχεται η Ίμπιζα, που φημίζεται για τα πάρτι στα δεκάδες κλαμπ και τις ειδυλλιακές της παραλίες.

Η πρώτη δεκάδα

Σαντορίνη: 47 χώρες

Ιμπιζα: 29

Τενερίφη: 18

Σικελία: 7

Κέρκυρα: 4

Κως: 3

Αττάλεια: 2

Σαρδηνία: 2

Μύκονος: 2

Κρήτη: 2

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ