13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Μανώλης Συντυχάκης | Φωτός

Ημερομηνία:

Το μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων επισκέφτηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση», χτες Σάββατο 02/02/2019.

Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους αγωνιστές μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στο νομό και να συνομιλήσει μαζί τους για τα άμεσα προβλήματα, αλλά και τα δίκαια αιτήματα τους, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την συμπαράσταση του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα τους.

Σε δηλώσεις του επισήμανε πως είναι επιταγή της ΕΕ το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, το οποίο επιταχύνεται με τους μνημονιακούς νόμους των τελευταίων ετών και την ΚΑΠ, τα οποία εφαρμόζει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προς όφελος της καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και των μεγαλοαγροτών. Γι’ αυτό τον λόγο και η δικαστική εξουσίας τους σέρνει αγωνιστές στα «αγροτοδικεία», μεθοδεύοντας έτσι να τρομοκρατήσει την αγροτιά.

Τόνισε πως το ΚΚΕ έχει θέσεις για την κάλυψη των δικαιωμάτων τους, για την ικανοποίηση των λαϊκώ αναγκών σε φθηνό και ποιοτητικό προϊόν. Πως με κρατική ευθύνη θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ελάχιστη εγγυημένη τιμή για τα προϊόντα τους, να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα των τελευταίων χρόνων, άμεση αποζημείωση των απωλειών τους απ’ τον ΕΛΓΑ, να έχουν πρόσβαση σε φθηνό πετρέλαιο, λιπάσματα, ζωωτροφές, να μην μειωθεί το αφορολόγητο που κατέκτησαν οι ίδιοι στα μπλόκα τους, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ. Τέλος, δήλωσε πως πρέπει να ενισχυθούν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, να ενταθεί ο αγώνας και πως το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα ήταν καταστροφική

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα...