16.8 C
Chania
Wednesday, January 21, 2026

Συζήτηση Μέρκελ-Πούτιν-Ερντογάν για τη Λιβύη – Τι ειπώθηκε

Ημερομηνία:

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ συζήτησε το θέμα της διπλωματικής επίλυσης της λιβυκής σύγκρουσης κατά την διάρκεια δύο χωριστών τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο.

«Συμφωνήθηκε να υπάρξουν περαιτέρω επαφές για την ενίσχυση των διπλωματικών προσπαθειών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης προσθέτοντας ότι η Αγγελα Μέρκελ συζήτησε επίσης με τους Ερντογάν και Πούτιν τις εξελίξεις στην Συρία, κατά την διάρκεια των δύο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έχει απευθύνει προειδοποίηση ότι η λιβυκή σύγκρουση θα διολισθήσει προς μία χαώδη κατάσταση, την ώρα που η Αγκυρα επιδιώκει να επιταχύνει την κοινοβουλευτική διαδικασία που θα επιτρέψει στην Τουρκία να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ