14.3 C
Chania
Κυριακή, 12 Απριλίου, 2026

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων για τον θάνατο του τελευταίου επιζώντα ANZAC Leslie Eric Cook

Ημερομηνία:

Με αφορμή την απώλεια του τελευταίου επιζώντα Αυστραλού στρατιώτη του τάγματος ANZAC, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης προέβη σε συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Leslie Eric Cook, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Ο Leslie Eric Cook υπήρξε ο τελευταίος εν ζωή Αυστραλός στρατιώτης του τάγματος ANZAC που πολέμησε στο πλευρό των Κρητικών ενάντια στις γερμανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης. Κατατάχθηκε στον στρατό σε ηλικία μόλις 17 ετών, κουβαλώντας το θάρρος και την αποφασιστικότητα μιας γενιάς που στάθηκε απέναντι στον φασισμό με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Στη δήλωσή του ο κ. Σημανδηράκης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με μια από τις πιο ηρωικές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της Κρήτης. Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων εξέφρασε τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του, ευχόμενος ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και σημειώνοντας ότι η μνήμη του θα ζει για πάντα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη Παρασκευή στις φυλακές Νέας Αλικαρνασού – Όταν οι κρατούμενοι μετάφεραν τον σταυρό και τον Επιτάφιο

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα πένθους, εσωτερικών διεργασιών, προσωπικού...

Ηράκλειο: Κατάνυξη και συγκίνηση στην περιφορά του Επιταφίου εντός του νοσοκομείου

Εκεί όπου δοκιμάζονται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού οι αντοχές...

«Φρένο» στην επικίνδυνη διακίνηση κροτίδων στην Κρήτη: Χιλιάδες κατασχέσεις και συλλήψεις

Με αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και σαρωτικούς ελέγχους σε ολόκληρη...