14.8 C
Chania
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε συνέδριο για την εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολεία και δημόσια κτίρια

Ημερομηνία:

Στην εναρκτήρια συνάντηση  εργασίας των εταίρων του προγράμματος Euronet «50/50max Roll out of 50/50 initiative to unlock energy saving in school and other public buildings – Επέκταση της πρωτοβουλίας 50/50: ‘ξεκλειδώνουμε’ τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζοντας τις δράσεις της για την περιβαλλοντική αφύπνιση των μαθητών αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας.Το νέο Πρόγραμμα Euronet 50/50 max στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 13 χώρες της Ευρώπης μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχει στόχο την εξοικονόμηση  ενέργειας σε 100 σχολεία καθώς και σε 6 ακόμη δημόσια κτίρια στην Κρήτη, μέσω της αλλαγής της καθημερινής συμπεριφοράς των χρηστών τους. Αποτελεί συνέχεια, εξέλιξη, και επέκταση του επιτυχημένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet 50/50 –EuropeanNetworkofEducationCenters, το οποίο ξεκίνησε το 2009, και ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2012 από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στις 13 & 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η εναρκτήρια συνάντηση  εργασίας των εταίρων του προγράμματος, καθώς και ανοικτή συνεδριακή εκδήλωση υπό το συντονισμό του κου Martin Eibl, Υπευθύνου Έργου στο Εκτελεστικό Γραφείο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία της ΕΕ.

Στην εναρκτήρια συνάντηση και στην συνεδριακή εκδήλωση συμμετείχαν από την Περιφέρεια Κρήτης, η κα Ελένη Χατζηγιάννη – Συντονίστρια του προγράμματος και η κα Μαρία Κανδηλογιαννάκη – μέλος της Ομάδας Εργασίας.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Euronet 50/50 -European Network of Education Centers, είναι υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Βιώσιμης Ενέργειας 2013.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Καταγγελία για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει την απόφαση του Δημάρχου για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές Μάιο-Οκτώβριο σε πέντε περιοχές των Χανίων.

Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών και κινητοποίηση την Πέμπτη κατά την απολογία

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει πειθαρχική δίωξη τεσσάρων φοιτητών ΗΜΜΥ από τον καθηγητή Γυφτάκη και τον κοσμήτορα Καρυστινό για συνδικαλιστική δράση.

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακυρώνει την απαγόρευση Ντράγκι για Δίστομο και γερμανικές αποζημιώσεις

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακύρωσε με απόφασή του την απαγόρευση Ντράγκι, επιτρέποντας στους Διστομίτες να προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης για γερμανικές αποζημιώσεις.

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Κάλεσμα σε απεργία την Πρωτομαγιά 2026

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί σε απεργία Πρωτομαγιάς 2026 με κεντρικό σύνθημα «Λεφτά για μισθούς, όχι για πολέμους». Γενική συνέλευση στις 29 Απριλίου.