20.5 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Συνάντηση Αρναουτάκη – Βολουδάκη για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, για να ενημερωθεί σχετικά με τις συζητήσεις της Περιφέρειας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων υποδομών στην Κρήτη.

Μετά τη συνάντηση, ο Μανούσος Βολουδάκης δήλωσε ότι για τα ζητήματα των υποδομών, και ιδιαίτερα του ΒΟΑΚ, πρέπει να εξετασθούν όλες οι προτάσεις και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Κρήτης. Η πρόταση συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, και θετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη. Πρέπει όμως να εξετασθούν τα συγκεκριμένα δεδομένα και οι όροι της χρηματοδότησης που μπορεί να προτείνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Για τα στοιχεία αυτά ο βουλευτής Χανίων ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη. Σε κάθε περίπτωση η πρόταση θα πρέπει να υποβληθεί στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ο οποίος σύμφωνα με το νόμο έχει την τελική ευθύνη και αρμοδιότητα για τα έργα του ΒΟΑΚ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη συνάντηση, σχετικά με την άποψη που έχει διατυπωθεί για τη χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ με σύμβαση παραχώρησης που θα περιλαμβάνει διόδια, ο Μανούσος Βολουδάκης εξέφρασε την αντίθεσή του δεδομένου ότι στην παρούσα συγκυρία προτεραιότητα είναι η διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού ποσού για το ΒΟΑΚ από τους πόρους του ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου (ΣΕΣ). Τόνισε ότι η συζήτηση αυτή δεν ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Κρήτης την ώρα που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το τομεακό πρόγραμμα υποδομών του ΣΕΣ. Η Κρήτη τόνισε ο Μ. Βολουδάκης δικαιούται και πρέπει να διεκδικήσει περισσότερους από τους διαθέσιμος δημόσιους (Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς) πόρους για το ΒΟΑΚ. Στόχος είναι να αυξηθούν οι δημόσιοι πόροι του τομεακού προγράμματος υποδομών τουλάχιστον ως τα 500 εκατομμύρια για τον ΒΟΑΚ που με τεκμηριωμένες θέσεις διεκδικεί ο ΟΑΚ.

Κατά τη συνάντηση ο Μ. Βολουδάκης ενημερώθηκε επίσης για τα σημαντικότερα έργα της Περιφέρειας στο νομό Χανίων, δηλαδή το βιολογικό καθαρισμό Γεωργιούπολης και την παράκαμψη Τοπολίων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...