12.6 C
Chania
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026

Συνάντηση Μαρκογιαννάκη με Κεραμέως για στελέχωση ΕΦΚΑ Χανίων και προγράμματα απασχόλησης

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, θέτοντας επί τάπητος θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου της που αφορούν άμεσα την τοπική κοινωνία.

Πρώτο και κύριο ζήτημα που έθεσε ο Χανιώτης βουλευτής ήταν η στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στα Χανιά. Όπως επισήμανε ο κ. Μαρκογιαννάκης, η ενίσχυση του προσωπικού είναι κρίσιμη για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, ιδιαίτερα σε μια περιοχή με έντονη εποχική δραστηριότητα όπως τα Χανιά. Η έναρξη της θερινής περιόδου, σύμφωνα με τον βουλευτή, καθιστά τις ανάγκες στον ΕΦΚΑ Χανίων ακόμα πιο πιεστικές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από την υπουργό δύο συγκεκριμένα μέτρα: την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να πληρωθούν άμεσα οι ήδη εγκεκριμένες θέσεις, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση των τοπικών υπηρεσιών. Η κ. Κεραμέως ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα του βουλευτή.

Παράλληλα, ο κ. Μαρκογιαννάκης μετέφερε στην υπουργό το αίτημα για επέκταση των προγραμμάτων απασχόλησης για τους 55 – 67 ετών. Όπως τόνισε, τα προγράμματα αυτά έχουν διττή σημασία: πέρα από την κοινωνική τους διάσταση, προσφέρουν εξαιρετικά αποδοτικό προσωπικό στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε οργανισμούς.

Η Υπουργός Εργασίας συμφώνησε για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος και ανέφερε ότι το υπουργείο εξετάζει ήδη τις δυνατότητες επέκτασής του.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πυρά» Λαβρόφ κατά ΗΠΑ: «Έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο, επιδιώκουν να εξυπηρετούν απλά και μόνο τα συμφέροντά τους»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως παραμέρισαν τις καθιερωμένες...

ΒΟΑΚ: Σε εξέλιξη τα έργα σε όλη την Κρήτη – Επιτάχυνση και έμφαση στην οδική ασφάλεια

Σε φάση έντονης κατασκευαστικής δραστηριότητας βρίσκεται ο Βόρειος Οδικός Άξονας...