Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.
Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Η ΠΑΝΕΤΑΙΚ Α.Ε. εντάσσεται ως συνδεδεμένο μέλος στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, ενισχύοντας τη στρατηγική για την προστασία και ανάδειξη της Λίμνης Αγυιάς και του Υδροηλεκτρικού Σταθμού ΜΥΗΣ στα Χανιά.
Ο Παύλος Πολάκης άσκησε σφοδρή κριτική στην Επιτροπή Θεσμών για τα ΕΛΤΑ, καταγγέλλοντας απευθείας αναθέσεις 280 εκατ. ευρώ και συμβάσεις με Onex και Πάτση.