Στη σύλληψη ενός 42χρονου ημεδαπού προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο, κατηγορούμενου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, μετά από στοχευμένη επιχείρηση κατά την οποία κατασχέθηκαν περισσότερα από 75 κιλά κάνναβης με περιεκτικότητα τετραϋδοκανναβινόλης (THC) άνω του επιτρεπόμενου ορίου.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 13 Μαρτίου 2026, το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος δραστηριοποιούνταν ως ιδιοκτήτης επιχείρησης συσκευασίας και εμπορίας προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εμπορευόταν προϊόντα κάνναβης των οποίων η περιεκτικότητα σε τετραϋδοκανναβινόλη υπερέβαινε το επιτρεπόμενο όριο που ορίζει η σχετική νομοθεσία για τα προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης.
Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτής, διενεργήθηκε έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο 42χρονος, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 817 συσκευασίες με κάνναβη.
Αναλυτικά, από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:
- 74 κιλά και 390 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης, σε 12 σακούλες
- 1 κιλό και 210 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σε 686 συσκευασίες
- 124 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή πάστας σοκολάτας, σε 119 συσκευασίες
Ο συνολικός αριθμός των κατασχεθέντων συσκευασιών ανέρχεται σε 817, ενώ το συνολικό βάρος της κάνναβης που κατασχέθηκε υπερβαίνει τα 75 κιλά. Όλα τα προϊόντα είχαν περιεκτικότητα σε τετραϋδοκανναβινόλη άνω του επιτρεπόμενου ορίου, γεγονός που τα καθιστά ναρκωτικές ουσίες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του απαγγέλλονται. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου, το οποίο εξετάζει τυχόν εμπλοκή του 42χρονου σε ευρύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.



