14.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Συνεχίζονται οι εργασίες σε πεζοδρόμια των Χανίων

Ημερομηνία:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη εργολαβία του Δήμου Χανίων, ύψους 4.000.000 ευρώ που αφορά στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε όλο το εύρος του Δήμου, με τα έργα να ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο στην περιοχή του Άη – Γιάννη και την οδό Δεληγιαννάκη.

pez1

Ολόκληρες γειτονιές και περιοχές απροσπέλαστες μέχρι πρόσφατα, αποκτούν πεζοδρόμια που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα και την ασφάλεια του πεζού, όπως η οδός Δεληγιαννάκη, νότια της συνοικίας του Άη Γιάννη (Πρεβαντόριο), όπου η διέλευση του πεζού σε πολλά σημεία του πεζοδρομίου, ήταν αδύνατη. Ομοίως και στις παραμελημένες οδούς του Άη Γιάννη, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται ήδη στην οδό Μακεδονομάχων και να συνεχίζονται σε περαιτέρω σημεία.

Σημαντική είναι και η προσθήκη νέων στύλων φωτισμού και σωμάτων τύπου LED, καθώς και καινούργιου αστικού εξοπλισμού.

pez2

Για «πεζοδρόμια που αλλάζουν και ομορφαίνουν την καθημερινότητα και τη ζωή στις γειτονιές μας», έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης ενώ όπως τόνισε οι εργασίες θα συνεχιστούν «σε περισσότερες από 30 περιοχές του Δήμου Χανίων, εντός του κέντρου αλλά και σε περιαστικές περιοχές όπως τα Δικαστήρια, η Χαλέπα, ο Άη-Γιάννης, τα Λενταριανά, ο Κουμπές, το Σόδυ, τα Παχιανά».

Το έργο, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και προβλέπει, πέρα της ανακατασκευής των πεζοδρομίων, με σύγχρονες προδιαγραφές και νέες φυτεύσεις, αλλά και σύγχρονες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...