13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

ΣΥΝΚΑ: Θετικό το πρόσημο για το 2019, ρευστό το οικονομικό τοπίο για το λιανεμπόριο το 2020 | Βίντεο

Ημερομηνία:

Αύξηση των εσόδων  απορρόφηση της Α.Ε Βιδάλης και επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ  έκλεισε το οικονομικό έτος του 2019  για τον προμηθευτικό και καταναλωτικό συνεταιρισμό ΣΥΝΚΑ .

Η καθαρή θέση της επιχείρησης μέχρι το 31.12.2019 διαμορφώθηκε στα 18.122.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Δημήτρης Αλεξάκης:

Οι πωλήσεις ξεπεράσαν τα 189 εκ. ευρώ η οποία ήταν μία αύξηση πάνω από 7%. Το μεγαλύτερο από αυτό οφείλεται στην πλήρη απορρόφηση της Βιδάλης Α.Ε. αλλά και μία ανάπτυξη 2,3% που είναι οργανική. Εκτός από τις πωλήσεις όλοι οι αριθμοδείκτες ήταν άκρως ικανοποιητική για ακόμη μια φορά.

Στην ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε ανοικτό χώρο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η υγειονομική κρίση , ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού Δημήτρης Αλεξάκης επεσήμανε ότι για το 2020 καταγράφεται  ένα ρευστό και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο λόγω της ραγδαίας εξέλιξης του covid-19  θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια πελατών και εργαζομένων  ενώ προς το παρόν, όπως τόνισε  δεν απαιτείται η  χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων  και των ευνοϊκών ρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την διασφάλιση  των θέσεων εργασίας και την διατήρηση της ρευστότητα του συνεταιρισμού.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ