13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

ΣΥΡΙΖΑ: Τι λένε στο ΠΑΣΟΚ για την νίκη Κασσελάκη – Όλο το παρασκήνιο

Ημερομηνία:

Μάλλον την αυτοκριτική τους θα πρέπει να κάνουν στην Χαριλάου Τρικούπη μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι εκτιμήσεις τους έπεσαν τελείως έξω.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, κορυφαία στελέχη έκαναν λόγο για «φούσκα» και δε μπορούσαν σε καμία περίπτωση να προβλέψουν ή στην καλύτερη περίπτωση να εκτιμήσουν το τι μπορεί να ακολουθούσε.

Από την άλλη η χθεσινή εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έσκασε σαν… βόμβα καθώς τις τελευταίες μέρες και αφού δημοσκοπήσεις είχαν δει το φως της δημοσιότητας άρχισαν να αναθεωρούν. Υπενθυμίζεται πως στο Κίνημα – παρά το γεγονός ότι δεν είχαν κανένα σχόλιο – θεωρούσαν ότι θα νικήσει η Έφη Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές.

Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς από το topontiki.gr για τους λόγους που κέρδισε ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για παθογένειες εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για έλλειψη αναφοράς των στελεχών του στην κοινωνία. Παράλληλα, το ίδιο στέλεχος θεωρεί ότι σε αντίθεση με όλους τους άλλους υποψήφιους ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για κυβερνητική προοπτική βάζοντας στο κάδρο του ως αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ σε αυτό που διέφερε ήταν το γεγονός ότι οι συνυποψήφιοι του «κουβαλούσαν» την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ οι οποίες τονίζουν ότι και την άλλη Κυριακή οι κάλπες είναι «άδειες» και πως οι εσωκομματικές εκλογές είναι πάντα απρόβλεπτες.

Το σίγουρο είναι ότι η τράπουλα στην Κεντροαριστερά ανακατεύεται και πως η μεγάλη μάχη για τον χώρο θα είναι οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...