13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Σχολή γονέων από τον ΔΟΚΟΙΠΠ

Ημερομηνία:

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων συνεχίζει απρόσκοπτα και φέτος το πρόγραμμα “Σχολές Γονέων” .

Στην έντονη «κοινωνική ανάγκη» των ημερών που διανύουμε, ο θεσμός της εκπαίδευσης της οικογένειας κρίνεται αναγκαίος.

Απώτερος στόχος, η στήριξη και η ενίσχυση των γονέων ώστε:

–          να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια.

–          να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους.

–          να βοηθήσουν το παιδί στην προοδευτική ανεξαρτητοποίηση του.

–          να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και γενικότερα να αναπτύξουν στάσεις ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα.

Η ομάδα θα αποτελείται από 15-20 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Οι ομάδες που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι:

uΟμάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας.

uΟμάδα γονέων-παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία.

uΟμάδα μονογονεικών οικογενειών.

Aιτήσεις συμμετοχής από Δευτέρα 15Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014.Ενημερώνουμε τους γονείς ότι, υπάρχει δυνατότητα, εκτός από το απογευματινό τμήμα της Σχολής γονέων που θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα απόγευμα, η δημιουργία πρωινού τμήματος για όσους γονείς το επιθυμούν .

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστεστα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π Κυδωνίας 29 και στo τηλέφωνo 28213-41628. Υπεύθυνη του προγράμματος, είναι η κ. Μαλανδράκη Κατερίνα Ψυχολόγος.

Η Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας
Αικ. Κουνελάκη

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...