15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Τα έργα υποδομής του Δήμου Κισάμου στη σύσκεψη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη

Ημερομηνία:

Στις 10-6-2011 συναντήθηκε στον Δήμο Κισάμου με το Δήμαρχο κ Γ Μυλωνάκη Δημοτικούς Συμβούλους και Υπηρεσιακούς  Παράγοντες του Δήμου ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης. Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν η Δ/ντρια Τεχνικών Έργων και η υπεύθυνη Προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη καθώς και έργα που πρέπει να προγραμματιστούν στον Δήμο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις μελέτες που πρέπει να προγραμματιστούν και σε αυτές που πρέπει να ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

-Να συνεχιστούν οι μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη:

Πλάτανος – Σφηνάρι

Έλος – Σημαντηριανά με διακλάδωση προς Πλοκαμιανά

-Να ανατεθεί η εκπόνηση δυο (2) νέων μελετών:

Σφηνάρι – Σημαντηριανά

Μυλοι – Έλος

Επίσης συζητήθηκε το Θέμα της παράκαμψης Κισάμου και αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση με παρουσία του κου Αγαπάκη από την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ  προκειμένου να αρχίσει η υλοποίηση του έργου άμεσα , καθώς να συνταχθεί με την διαδικασία του επείγοντος νέα μελέτη (από την Λίμνη έως το Λιμάνι Καστελίου).

Τέλος όσο αφορά τα έργα υποδομών αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν στην μελέτη οδικής ασφάλειας που συντάσσεται από την Δ/νση Τεχνικών Έργων έργα αναβάθμισης όλου του επαρχιακού δικτύου  του Δήμου με προτεραιότητα στους κύριους επαρχιακούς δρόμους.

Επίσης τονίστηκε  η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης όλων των ΣΧΟΟΑΠ  του Δήμου Κισάμου και η υλοποίηση αρδευτικών έργων όπως η Λιμνοδεξαμενή Έλους και Λιμνοδεξαμενή Πλατάνου απαραίτητων για την ανάπτυξη  της περιοχής.

Τέλος συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Κισάμου στον Τομέα του τουρισμού και της κοινωνικής πολιτικής καθώς και στο πρόγραμμα « Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» με άξονα προτεραιότητας « Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» που χρηματοδοτείται με 190.000,00 € από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό  Ταμείο.

Ο κος Αντιπεριφεριεάρχης  δεσμεύθηκε ότι μέσα στον Ιούλιο  θα έχει μόνιμη και συνεχή συνεργασία με τον Δήμο για την επίλυση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...