12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

«Τα αρχαία μας ανήκουν»! Το θράσος γερμανού τουρίστα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Είναι γνωστό οτι οι Γερμανοί έρχονται περισσότερο υποψιασμένοι στη χώρα μας μετά και την αντιμετώπιση που έτυχε η χώρα μας στην τελευταία διαπραγμάτευση τόσο απο την καγκελάριο Α. Μέρκελ όσο και από τον υπουργό Οικονομικών τους Β. Σόιμπλε. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι οι οποίοι δεν διστάζουν να δείξουν το…θράσος τους στην πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί.

Η περίπτωση Γερμανού τουρίστα, που αποκαλύπτει το inotos.gr, ξεπέρασε τα όρια και άφησε άφωνους εργαζόμενους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

Ήταν πρωί της περασμένης εβδομάδας και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου ήταν γεμάτο απο κόσμο. Μια οικoγένεια Γερμανών επισκέπτεται τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς. Κάποια στιγμή ο  πατέρας της ιστορίας μας πλησιάζει μια φύλακα του Μουσείου και με σοβαρό ύφος (αλλά και με θράσος λέμε εμείς) της λέει «να προσέχεις τα αρχαία γιατί μας ανήκουν και θέλουμε να τα αξιοποιήσουμε».

Η φύλακας έμεινε …κάγκελο. Τον αιφνιδιασμό της ακολούθησε ο εκνευρισμός αλλά δυστυχώς ο κανονισμός δεν της επέτρεπε να απαντήσει…

Κατα τ’ άλλα, όπως εξομολογούνται ξεναγοί, η πλειοψηφία των Γερμανών τουριστών αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε πολιτική ή οικονομική συζήτηση και περιορίζεται σε ερωτήσεις ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...