13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Τα Εργατικά Κέντρα και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου

Ημερομηνία:

Σε διάλογο, ώστε να βρεθεί η “χρυσή τομή” και για τις δυο πλευρές, κάλεσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τα σωματεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τους ξενοδόχους του νησιού, προκειμένου να συμφωνηθεί νέα τοπική σύμβαση εργασίας πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης και των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων συναντήθηκαν στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενώ επεσήμαναν ότι εάν δεν υπογραφεί νέα τοπική σύμβαση εργασίας που θα αφορά τους 32.000 περίπου ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού, τότε δεν θα αρχίσει ομαλά η  τουριστική περίοδος, που-όπως τόνισαν- αναμένεται να είναι καλύτερη από την περσινή.
Οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης, και ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Γιώργος Αρετίνης σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι η νέα τουριστική περίοδος στην Κρήτη θα ξεκινήσει μόνο αν υπάρξει τοπική σύμβαση εργασίας ενώ εάν δεν γίνει αυτό θα δημιουργηθούν σοβαρές αντιδράσεις.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι «θα πρέπει να βρεθεί η “χρυσή τομή” , υπάρχει η δυνατότητα να ικανοποιηθούν και οι δυο πλευρές. Τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι δίκαια».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...