Όχι μόνο το χρυσάφι της Κρήτης που είναι το ελαιόλαδο, τα κρασιά, τα τυριά τα παξιμάδια και τα βότανα αλλά ακόμη και τα χόρτα της Κρήτης γίνονται ανάρπαστα στο εξωτερικό στη βάση μια εξαγωγικής διαδικασίας που επιχειρείται να ενισχυθεί.
Δημοσιογράφοι, blogers και επιχειρηματίες από την Γερμανία βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη στο πλαίσιο προγράμματος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας που υλοποιείται με στόχο την ενδυνάμωσης της εικόνας των κρητικών προϊόντων μέσα και από B2B συναντήσεις με παραγωγούς και τοπικούς επιχειρηματίες σε συνδυασμό με τη φιλοξενία τις δοκιμές προϊόντων αλλά και την ολοκληρωμένη εμπειρία της επίσκεψης με επαφές τόσο με την ιστορία όσο και με τον πολιτισμό του νησιού.
Για ένα δυνατό brand που μπορεί να κατακτήσει ποιοτικές αγορές του εξωτερικού έκαναν λόγο οι συμμετέχοντες οι οποίοι τόνισαν ότι τα εκατομμύρια των επισκεπτών του νησιού επιστρέφοντας στον τόπο τους αναζητούν κρητικά προϊόντα, τα οποία τα θέτουν στην κορυφή της πυραμίδας για την πιο προσεγμένη και ισορροπημένη διατροφή που ευρέως είναι γνωστό πως είναι η μεσογειακή.
Η αποστολή οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ και ήταν η 4η φορά που Γερμανοί επισκέπτονται την Κρήτη απολαμβάνοντας γευσιγνωσία ελαιόλαδου δοκιμάζοντας τοπικές συνταγές κρητική φιλοξενία κάνοντας επίσκεψη και στην Κνωσό.
neakriti.gr