15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Τα συμφέροντα του Ηρακλείου εμπόδισαν την δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Όταν προέχει το συμφέρον η έννοια της αλληλεγγύης πάει περίπατο. Η δήλωση του καθηγητή ογκολογίας, Δ. Παντελάκου ότι τα συμφέροντα  του Ηρακλείου, εμπόδισαν

την δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο νοσοκομείο  Χανίων, ενώ όλα ήταν τελειωμένα , ήταν ένα ακόμη λιθαράκι εναντίον της κοινωνίας του νομού Χανίων, και των ανθρώπων της. Οι καλύτεροι πελάτες των ιδιωτικών κέντρων δήλωσε ο κ. Παντελάκος είναι οι Χανιώτες οι Κρητικοί, οι οποίοι διοχετεύονται στην Αθήνα από το Ηράκλειο , σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Τα συμφέροντα  του Ηρακλείου βεβαίως, συμφέροντα είναι αυτά , και κάνουν την δουλειά τους, προασπίζοντας τα συμφέροντα τους. Αν είναι όμως πολιτικοί παράγοντες του Ηρακλείου, που συνασπίσθηκαν με τα συμφέροντα, χρειάζεται  να μάθει ο λαός και όχι μισόλογα.

Αν είναι μεγαλοκαθηγητές του δημοσίου πανεπιστημίου ,που υπηρετούν συμφέροντα ιδιωτών πρέπει να διωχτούν από το ΕΣΥ.

Τέλος τι κάνουν και πως ενεργούν οι πολιτικοί παράγοντες των Χανίων έχει σημασία.

Πως εργάζονται για να δημιουργηθεί το συντομότερο δυνατόν ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο νοσοκομείο, για να μην ταλαιπωρούνται οι έρμοι καρκινοπαθείς;

Πάντως ο Ευτ. Δαμιανάκης υπόβαλλε  ερώτηση στην βουλή στον αρμόδιο υπουργό για το ακτινοθεραπευτικό τμήμα,  όπως και¨ «να εξοπλιστεί άμεσα το νοσοκομείο με αξονικό και μαγνητικό τομογράφο»

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ