24 C
Chania
Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026

“Τη Βιαννο και τα Ανώγεια τα καψαν οι ναζί, φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί”: Σε κλοιό διαδηλωτών η έναρξη της Ελληνογερμανικής συνέλευσης

Ημερομηνία:

Στην περιοχή της Χερσονήσου και στο χώρο όπου ξεκινά απόψε η Ελληνογερμανική συνέλευση μετέφεραν τις διαμαρτυρίες τους όσοι πραγματοποίησαν νωρίτερα κινητοποίηση στο κέντρο του Ηρακλείου.

Μεταξύ των συνθημάτων που χρησιμοποιούν είναι το “Τη Βιαννο και τα Ανώγεια τα καψαν οι ναζί, φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί” .

“Αφήστε μας να περάσουμε, είχατε κι εσείς συγγενείς θύματα στην Κατοχή”, λένε οι διαδηλωτές στους αστυνομικούς, που επιτηρούν το χώρο.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ Χανίων από 31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΒΟΑΚ Χανίων από 31/8 έως 8/9/2026. Εκ περιτροπής κυκλοφορία με φωτεινό σηματοδότη στο τμήμα Κίσσαμος-Κολυμπάρι, νυχτερινές ώρες 22:00-06:00.

90η ΔΕΘ: Το Επιμελητήριο Χανίων διεκδικεί νέο συμβόλαιο ισόρροπης ανάπτυξης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ο Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, παρουσιάζει τις διεκδικήσεις για φορολογική ελάφρυνση, χρηματοδότηση και ενεργειακή στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην 90η ΔΕΘ.

Επίσκεψη της Σέβης Βολουδάκη στη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη επισκέφθηκε τη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων. Συζητήθηκαν ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η συμμετοχή των πολιτών.

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΕΧ στα Χανιά

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε με το ΔΣ της ΕΣΠΕΕΧ στα Χανιά. Συζητήθηκαν η κατάργηση εισφοράς 2%, επίδομα EUROCONTROL, μάχιμη πενταετία και πρόσβαση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.