28.3 C
Chania
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026

Τη θέση της ελπίδας πήρε η απογοήτευση – Νικητής ο κανένας σε άλλη μία δημοσκόπηση – Πολιτικό κενό στη χώρα

Ημερομηνία:

Απογοήτευση κι ανησυχία για το μέλλον δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της Marc, διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Το 83,1% φαίνεται να ανησυχεί για τα χειρότερα, με μόλις το 12% να διατηρεί την ελπίδα του ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

Στο ερώτημα ποιά λέξη απηχεί την στάση των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν σε ποσοστό 37,7% απογοήτευση ενώ το 34% οργή.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης, το 83,8% δηλώνει ότι την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, ενώ ένα 34% θεωρεί ότι η ΝΔ θα κυβερνούσε καλύτερα με ένα ίδιο ποσοστό να δηλώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κυβερνούσε χειρότερα.

Ικανοποιημένοι από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ εμφανίζονται το 13,2% των πολιτών ενώ το 72% εμφανίστηκε δυσαρεστημένο. Ερωτηθέντες για το εάν τους ικανοποίησε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 51,4% και «ναι και μάλλον ναι» το 31,8%.

Στο ερώτημα ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας και το 33,7% ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ιδιαίτερα υψηλό, όμως, είναι το ποσοστό αυτών που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και με το ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ, καθώς το 45,9% απάντησε «κανένας ιδιαίτερα».

Η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

tvxs.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Αλβανοί έδειξαν στον κόσμο πώς γίνεται

Μας έβαλαν τα γυαλιά και οι Αλβανοί... Οι Αλβανοί μόλις...

Η Περιφέρεια Κρήτης δίπλα στη νέα γενιά: Επισκέψεις στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς και τη ΣΑΕΚ Τουρισμού για την κλιματική αλλαγή

Στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν τη Γεωργική Σχολή Μεσαράς και τη ΣΑΕΚ Τουρισμού για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Εξωγήινοι: Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;» – Το ΙΤΕ ανοίγει τον δημόσιο διάλογο στο Ηράκλειο

Το ΙΤΕ διοργανώνει την εκδήλωση «Εξωγήινοι: Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;» στο Ηράκλειο στις 16 Ιουνίου. Συζήτηση με Βασιλική Παυλίδου και Θοδωρή Γεωργακόπουλο. Είσοδος ελεύθερη.