18.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αδιάθετα κηπευτικά της Κρήτης

Ημερομηνία:

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ Ν.Καλογερή ανακοινώνεται ότι, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργού ΑΑ&Τ κ.Γεράσιμου Βορίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης κ Μανώλη Χνάρη, κανονίστηκε διαδικτυακή σύσκεψη εντός της εβδομάδας.

Αντικείμενο της σύσκεψης θα αποτελέσει  το εξαιρετικά κρίσιμο θέμα που έχει προκύψει από την αδιάθετη παραγωγή πρώιμων κηπευτικών του νησιού μας, λόγω  των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των παραγωγών από πλευράς υπουργείου, προκειμένου οι τελευταίοι να διατηρήσουν τη δυνατότητα παραγωγής των προϊόντων τους και να διασωθεί ο δυναμικότερος ίσως κλάδος του πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Στη σύσκεψη εκτός του Υπουργού και των στελεχών του ΥΠΑΑ&Τ θα μετέχουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ Σταύρος Αρναουτάκης και οι Αντιπεριφερειάρχες, ενώ θα κληθούν να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι των περιοχών που είναι εγκατεστημένοι οι παραγωγοί (για την ΠΕ Χανίων οι Γιώργος Μυλωνάκης Δήμαρχος Κισάμου και Αντώνης Περράκης Δήμαρχος Κανδάνου – Σελίνου) καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγών που θα μεταβούν στα κατά τόπους δημαρχεία.

Με νεότερη ανακοίνωση – πρόσκληση θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την ακριβή ημέρα και ώρα, καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων, προκειμένου να τηρηθούν τα θεσμοθετημένα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ