13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Τι θα μας κάνουν το Δεκαπενταύγουστο;

Ημερομηνία:

Του Σ΄τελιου Κού6λογλου

Τελικώς είχαν δίκιο οι Σαμαροβενιζέλοι που έκλεισαν την Βουλή το καλοκαίρι: δεν υπήρχε σοβαρό νομοθετικό έργο, αν εξαιρέσει κανείς το νόμο για την εκποίηση της ΔΕΗ που δεσμεύει την ενεργειακή πολιτική της χώρας για τα επόμενα χρόνια, το νόμο για τα δάση, το πολυνομοσχέδιο και τις περικοπές στις συντάξεις, το νόμο για την χρηματοδότηση των κομμάτων, για τον αιγιαλό που πήραν πίσω μετά τις αντιδράσεις και προχθές την τροπολογία «ό,τι θέλουν οι εκδότες» σε άσχετο νομοσχέδιο.

Το ενδιαφέρον είναι η χρονική στιγμή που κατατέθηκε η τελευταία τροπολογία: Σάββατο πρωί. Παλιότερα κάνανε πραξικοπήματα Παρασκευή προς Σάββατο, αλλά τώρα με την «νέα μεταπολίτευση» του Σαμαρά τέτοιες βαρβαρότητες είναι περιττές: καταθέτεις μια τροπολογία με την οποία παρατείνεις επ’ αόριστον την προσωρινή λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι το βράδυ θάβουν την είδηση της τροπολογίας. Ο λαός είναι στα μπάνια του, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η αλήθεια είναι ότι και εκτός Βουλής, το παραγόμενο έργο είναι επίσης σημαντικό. Με τίτλο «Καλοκαιρινά δωράκια στον Κόκκαλη» το νεοδημοκρατικό site antinews διαμαρτυρόταν δημοσιεύοντας δύο πληροφορίες:

«Πληροφορία 1η: Στο “μίνι εξοπλιστικό” (2 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα σε συνθήκες κρίσης των τελευταίων ετών – συνήθως τα προηγούμενα χρόνια, ετησίως ήταν 300- 400 εκατομμύρια) δίνεται με απευθείας ανάθεση στον Κόκκαλη (Ιντρακόμ) έργο 20 εκ ευρώ για το τηλεπικοινωνιακό σύστημα του Πολεμικού Ναυτικού “Αιγαίας”.

Πληροφορία 2η: Ενώ τα μπάνια του λαού είναι σε φουλ εξέλιξη, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι μόνο ένας επενδυτής εκδήλωσε ενδιαφέρον για το ιπποδρομιακό στοίχημα και αυτός είναι ο κ. Κόκκαλης με την Intralot».

Συμβαίνουν και άλλα πολύ ενδιαφέροντα αλλά, για να ξαναγυρίσουμε στο συνολικό κυβερνητικό έργο, το ερώτημα είναι άλλο: αν κατεβάζουν τέτοιες τροπολογίες αρχές Αυγούστου, τι πρόκειται να γίνει το τριήμερο που ξεκινά την Παρασκευή 15 Αυγούστου; Τι άλλο θα σκαρφιστούν όσο πλησιάζει το Δεκαπενταύγουστο;

tvxs.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Nέος πρόεδρος του Eurogroup o Κυριάκος Πιερρακάκης – Ποιος είναι ο νέος τσάρος της οικονομίας

Νέος πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κυριάκος Πιερρακάκης καθώς επικράτησε...