16.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Το 60% των οπαδών του ΜέΡΑ25 δεν αποκλείει ο κορωνοϊός να είναι μία συνωμοσία

Ημερομηνία:

Εντύπωση προκαλούν οι απαντήσεις στην ερώτηση της έρευνας της Opinion Poll σχετικά με τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στο ερώτημα αν πρόκειται για συνωμοσία, καθώς και πού τοποθετούνται πολιτικά αυτοί που το πιστεύουν.

Στη δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», λαμβάνοντας ως αρνητική απάντηση μονάχα το «Όχι», καθώς το «Μάλλον Όχι» υποδηλώνει επιφύλαξη πως ίσως και να πρόκειται για συνωμοσία, πρώτοι αναδεικνύονται οι οπαδοί του ΚΚΕ, καθώς σε ποσοστό 85,7% συντάσσονται με την ξεκάθαρη επιστημονική θέση και απορρίπτουν τη συνωμοσία.

Ακολουθούν εκείνοι του Κινήματος Αλλαγής με 82,4%, της Νέας Δημοκρατίας με 78,3%, του ΣΥΡΙΖΑ με 78,3% και από εκεί και έπειτα τα ποσοστά αρχίζουν και πέφτουν… επικίνδυνα.

Όπως θα περίμενε κανείς το ποσοστό των οπαδών της Ελληνικής Λύσης που θεωρούν πως πρόκειται περί συνωμοσίας είναι μεγάλο, ενώ μόλις το 56,3% απορρίπτουν τέτοιο ενδεχόμενο. Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως είναι η παρουσία των οπαδών του ΜεΡΑ25 στη συγκεκριμένη λίστα, καθώς μόλις το 40% απορρίπτει κατηγορηματικά το «ενδεχόμενο» της συνωμοσίας.

Σε ποσοστό 73% συνολικά οι ερωτώμενοι απαντούν ότι δεν θεωρούν σωστές τις απόψεις περί μη ύπαρξης κορωνοϊού.

opinion_theories_1.jpg

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ