10.8 C
Chania
Tuesday, December 24, 2024

Το 93% των νέων στην Ελλάδα αισθάνεται στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο

Ημερομηνία:

Πάνω από τους μισούς νέους Ευρωπαίους, ηλικίας 16-30 ετών, αισθάνονται ότι η οικονομική κρίση τούς έχει θέσει στο περιθώριο, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, που διεξήχθη στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα, όπου το σχετικό ποσοστό αγγίζει το 93%

Οι Έλληνες στην ερώτηση αν νιώθουν αποκλεισμένοι από την κοινωνική και οικονομική ζωή απαντούν ΝΑΙ σε ποσοστό 93% (το υψηλότερο στην ΕΕ), ενώ σε ερώτηση για το αν το εκπαιδευτικό σύστημα είναι προσαρμοσμένο στις υπάρχουσες εργασιακές συνθήκες απαντούν σε ποσοστό 74% αρνητικά.

Η έρευνα που έγινε σε συνολικά 10.294 Ευρωπαίους, μεταξύ 9 και 25 Απριλίου, δείχνει σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε ό,τι αφορά τα περισσότερα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι.

Εκτός κοινωνικής και οικονομικής ζωής

Οι ερωτηθέντες, ιδιαίτερα στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ισπανία, νιώθουν αποκλεισμένοι από την κοινωνική και την οικονομική ζωή.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, όμως, το ποσοστό αυτών που αισθάνονται υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τη χώρα τους είναι αρκετά χαμηλό (15%).

Μόλις το 32% των νέων Ευρωπαίων επιθυμούν να σπουδάσουν ή να εργαστούν σε άλλη χώρα της ΕΕ, ενώ παρά το ότι σε ποσοστό 90% θεωρούν ότι είναι σημαντικό να μάθουν για την ΕΕ και τη λειτουργία των θεσμών της, μόλις το 51% δηλώνουν ότι ψηφίζουν στις ευρωεκλογές.

thepressproject.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ