Με αφορμή τις καταγγελίες του 19χρονου εκπαιδευόμενου μάγειρα πως υπέστη βασανιστήρια στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι, ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας τοποθετήθηκε επί του θέματος και μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία στις κουζίνες.
Ο Έκτορας Μποτρίνι και ο Ηλίας Σκουλάς, μέσα από τα social media, διέψευσαν τις κατηγορίες αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ένα ψέμα όταν το πει μονάχα ένας παραμένει ψέμα… όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια». Η επιχείρηση του Μποτρίνι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση.
Ο Διονύσης Αλερτάς μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία γράφοντας τα εξής:
«Στην πρώτη πρακτική μου σαν μάγειρας (2 χρόνια ήμουν ήδη βοηθός σε ζαχαροπλαστείο), έφυγα με εγκαύματα στα χέρια από τα λάδια που έσκαγαν από τα τηγάνια, εγκαύματα από τις μαντεμένιες κατσαρόλες που έμπαιναν στους φούρνους, ένα δάχτυλο μικρότερο από κόψιμο στη ζαμπονομηχανή και κοψίματα βαθιά από μαχαίρια. Αλλά εμείς ήμασταν άτυχοι γιατί ούτε το επάγγελμα είχε γίνει τόσο γνωστό λόγο τηλεόρασης, αλλά δεν υπήρχε και το λαϊκό δικαστήριο του FB και τα τόσα site να ασχοληθούν μαζί μας… Η επαγγελματική εστίαση δεν είναι MasterChef και μοντάζ».
Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.
Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.
Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:
- Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
- Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.
Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



