19.4 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας Λαβρόφ-Μπλίνκεν

Ημερομηνία:

Την τρέχουσα κατάσταση στην Οι πλευρές συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών όπλων στο Κίεβο, μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων, καθώς και την κατάσταση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, ήταν το μενού της πολυαναμενόμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας Μπλίνκεν Λαβρόφ που έγινε σήμερα, με πρωτοβουλία της Αμερικανικής πλευράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ ενημέρωσε τηλεφωνικά την Παρασκευή τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για τη θέση της Ρωσίας σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και την ανταλλαγή κρατουμένων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών όπλων στο Κίεβο και μιας πιθανής ανταλλαγής κρατουμένων. Αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα των διμερών σχέσεων που χρειάζονται επειγόντως εξομάλυνση/

Οι πλευρές συζήτησαν επίσης την κατάσταση στον τομέα της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.

«Ο Μπλίνκεν ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας-πακέτου που υπεγράφη στις 22 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και την προώθηση των ρωσικών εξαγωγών τροφίμων και λιπασμάτων», σημειώνει η πλατεία του Σμολένσκ.

«Ο υπουργός (Λαβρόφ) τόνισε ότι η κατάσταση περιπλέκεται από τις αμερικανικές κυρώσεις και ότι οι υποσχέσεις των ΗΠΑ να χορηγήσουν τις κατάλληλες εξαιρέσεις για τις ρωσικές προμήθειες τροφίμων δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Επισημάνθηκε το απαράδεκτο της συλλογικής Δύσης να χρησιμοποιεί αυτό το πρόβλημα για τα γεωπολιτικά της συμφέροντα».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επισκέψεις σε κοινωνικές δομές με γιορτινές ευχές για τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη

Σειρά επισκέψεων σε κοινωνικές δομές των Χανίων όπως και...

Κάλαντα & εορταστικές μελωδίες στο Δημαρχείο Χανίων

Ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα από τον Δήμαρχο, Π. Σημανδηράκη Εορταστικές...

Με 392 ευρώ τον μήνα ζουν τα φτωχά νοικοκυριά της Ελλάδας

Μια εξαιρετικά ανησυχητική εικόνα για την κοινωνική συνοχή και...