18.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει στα Χανιά

Ημερομηνία:

Από τις 20 έως τις 26 Ιανουαρίου 2014 το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας «ταξιδεύει» στα Χανιά, όπου οι φίλοι της έβδομης τέχνης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βραβευμένες Ελληνικές αλλά και Ξένες ταινίες.
Συνολικά, 6 ενότητες, 110 ταινίες, 25 ώρες προβολής, με συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά, το υψηλό επίπεδο του διεθνώς αναγνωρισμένου πλέον, φεστιβάλ, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ξεκίνησε την πορεία του πριν τριάντα έξι (36) χρόνια, με πρωτοβουλία μιας τοπικής ομάδας φίλων του κινηματογράφου, με δημιουργική διάθεση και κοινό όραμα και αγάπη για την «’Έβδομη Τέχνη»

Μια πρωτοβουλία, που με το πέρασμα του χρόνου κατάφερε να καταξιωθεί ως ένας θεσμός διεθνούς εμβέλειας και υψηλού επιπέδου, με εκατοντάδες συμμετοχές από ολόκληρο τον πλανήτη.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, αποτελεί ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός, όχι μόνον επειδή προβάλλει ένα ιδιαίτερο είδος κινηματογραφικών έργων, αυτών της μικρής διάρκειας, αλλά συνιστά το μοναδικό Εθνικό Διαγωνιστικό Φεστιβάλ τέτοιου είδους στη χώρα μας, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους κινηματογραφιστές, να προβάλλουν τη δουλειά τους και να εισέλθουν με αξιώσεις στο χώρο του κινηματογράφου.

Ο καλλιτεχνικός αυτός δεσμός, έχει διττή συμβολή στην πολιτιστική ζωή της χώρας, πρώτον γιατί αποτελεί σημείο συνάντησης διεθνών παραγόντων της τέχνης του κινηματογράφου και δεύτερον, επειδή γεννήθηκε και άνθισε στην Περιφέρεια, έξοχο παράδειγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης.

Τα Χανιά, ως πολιτιστική μητρόπολη του Νότου, φιλοξενεί και στηρίζει με ιδιαίτερη θέρμη τις πολύ-πολιτισμικές τάσεις και δραστηριότητες του Φεστιβάλ Δράμας, όπως εξάλλου και τα προηγούμενα 15 χρόνια.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ