13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Τραγωδία στα Τέμπη: Καταγγελίες για επίσπευση μεταφοράς των βαγονιών

Ημερομηνία:

Μετά από αρκετούς μήνες από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν ότι έχει υπάρξει υπερκοστολόγηση του έργου μεταφοράς των βαγονιών της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Μιλώντας στο MEGA, ο Δημήτρης Πλακιάς αναφέρθηκε στην καταγγελία των συγγενών των θυμάτων αναφέροντας πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πως τα τρένα μετακινήθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες.

«Τα μπάζωσαν όλα σε 72 ώρες, έιχαμε το παιδί μας που δεν βρέθηκε ποτέ»

«Εδώ υπάρχει το τρελό, το εξωφρενικό, το τιμολόγιο της Περιφέρειας. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Σε 3 μέρες όλος αυτός ο χώρος έχει μπαζωθεί, έχει καθαριστεί και έχουν μετακινηθεί τα πάντα σε 72 ώρες. Όλο αυτό στοίχισε με το ΦΠΑ, 690.000 ευρώ. ο γερανός που έβαλαν να σηκώσουν τα τρένα, να τα μετακινήσει για να πάει στο Κουλούρι είναι 60.000 ευρώ – σε 3 εταιρείες. Τα λεφτά είναι 500.000 ευρώ, έναν γερανό μεταχειρισμένο να πάρεις από μία ευρωπαϊκή χώρα, κοστίζει 400.000 ευρώ», είπε αρχικά ο Δημήτρης Πλακιάς.

«Δυστυχώς ένα παιδί μας, της οικογένειάς μας, η Εριέττα, δεν βρέθηκε ποτέ, είναι αγνοούμενη. Υπάρχουν στοιχεία ότι τα τρένα μετακινήθηκαν πολύ γρήγορα και υπάρχουν και τα στοιχεία των 700.000 ευρώ. αυτές τις απαντήσεις τις περιμένουμε. Όλοι οι συγγενείς είμαστε ενωμένοι, μία οικογένεια. Έχουμε δώσει όρκο ότι θα παλέψουμε για τη δικαιοσύνη και όσο πάρει. Δεν θα κουραστούμε ποτέ, δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω, θα πάμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια», συμπλήρωσε ο κ. Πλακιάς.

Δείτε το βίντεο

Τι αναφέρει το έγγραφο για την κοστολόγηση του έργου

Το MEGA εντόπισε το έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο αποδεικνύεται πως μετά από απόφαση της Περιφέρειας, στις 11 Απριλίου, το συνολικό κόστος της επιχείρησης ανήλθε περίπου στις 747.862 ευρώ.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, το ποσό, για τη χρήση των τηλεσκοπικών μηχανημάτων για τη μεταφορά όλων των σίδερων και των βαγονιών στο οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, ανέρχεται στις 178. 560 ευρώ. Το ποσό για την χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου, για τον απεγκλωβισμό ατόμων στον χώρο του ατυχήματος, ανέρχεται στις 278.938 ευρώ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρυστιανού: «Το κίνημα μπορεί να γίνει κόμμα»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα η Μαρία Καρυστιανού,...

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές και πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Η Ευρώπη είναι μια ποικιλόμορφη ήπειρος με σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές...