29.4 C
Chania
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2026

Τραπέζωσαν τον πρωθυπουργό στην ιστορική Κάντανο αλλά τώρα τρέχουν στην Αθήνα για τον αποχαρακτηρισμό των σχολείων από δυσπρόσιτα

Ημερομηνία:

Τραπέζωσαν τον πρωθυπουργό και μετά έμαθαν ότι είχε ήδη υπογραφεί η απόφαση για αποχαρακτηρισμό των σχολείων της περιοχής από δυσπρόσιτα. Τώρα, τρέχουν στην Αθήνα για να βρούνε λύση.

Σε σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Καντάνου και Σελίνου αναφέρει

Μετά την  δημοσίευση του  νέου ΦΕΚ  για  την  αναμοριοδότηση των  σχολικών μονάδων  χαρακτηρίστηκαν  ως  δυσπρόσιτα  τα  σχολεία   Παλαιόχωρας  και Κουντούρας  αλλά  αποχαρακτηρίστηκαν τα  σχολεία της Καντάνου.

Άμεση  ήταν η  αντίδραση  του Δημάρχου  κ. Αντώνη Περράκη  και  του Αντιδημάρχου  Καντάνου  κ.  Γιώργου Βακάκη. Τη  Δευτέρα 17  Σεπτέμβρη μετέβησαν  στην Αθήνα και  επισκέφθηκαν  το  γραφείο  του  Υπουργού  Παιδείας  κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου.

Σε σύσκεψη  που  έγινε με τη Διευθύντρια του Γραφείου του κ. Γαβρόγλου, κυρία  Μουτζούρογλου Δομινίκη  και  υπηρεσιακούς  παράγοντες  του Yπουργείου Παιδείας, οι  κ. Αντώνης Περράκης και Γιώργος Βακάκης  υπέβαλαν  εκ  νέου  το αίτημα  χαρακτηρισμού  των  Σχολείων  της  Καντάνου  ως  δυσπρόσιτων  και ζήτησαν  την  αναμοριοδότηση τους, ώστε να ενταχθούν στην ομάδα Ι.

Οι  εκπρόσωποι  του Δήμου  χαρακτήρισαν  το  αίτημα  για  αναμοριοδότηση  ως  αίτημα  ζωτικής  σημασίας  για  την  περιοχή. Ζήτησαν  την  κατ´ εξαίρεση  αναμοριοδότηση  της  Καντάνου  τονίζοντας  τη  σπουδαιότητα  της  συγκεκριμένης  κωμόπολης, που αποτελεί το  γεωγραφικό κέντρο του ορεινού δήμου μας   και είναι πόλη σύμβολο της αντίστασης κατά των  Ναζί.

Στο  φάκελο  που  κατέθεσαν  συμπεριλήφθηκαν:

  1. Οι  αποφάσεις  του  Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου
  2. Οι  προτάσεις  του  Προϊσταμένου Β/θμιας  Εκπαίδευσης
  3. Η επιστολή  του  Δημάρχου  κ.  Περράκη  στον  Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα
  4. Το  Δελτίο  Τύπου  του  Γυμνασίου- ΕΠΑΛ – Δημοτικού  Καντάνου
  5. Οι  αποφάσεις  των  Συλλόγων  Γυμνασίου – ΕΠΑΛ, Δημοτικού Καντάνου
  6. Ψήφισμα Συλλόγου  Γονέων  και  Κηδεμόνων Γυμνασίου, ΕΠΑΛ, Δημοτικού  Καντάνου.
  7. Οι  αποφάσεις  της  τοπικής  ΕΛΜΕ
  8. Υπόμνημα  με  την  ακριβή  γεωγραφική  θέση  και  τη  σημασία  που  έχει  η Κάντανος, ως  κέντρο  του  ορεινού  όγκου  του Δήμου  μας.
  9. Σύντομη  επισκόπηση  της  Ιστορίας  της  αντίστασης  και  του Ολοκαυτώματος της  Καντάνου  από  τους  Ναζί.

Στη  συνέχεια  ο  Δήμαρχος  και  ο  Αντιδήμαρχος  συναντήθηκαν  με  τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  και  Βουλευτή  του  Νομού  μας  κ.  Παύλο  Πολάκη  και  του  κατέθεσαν  υπόμνημα  για  την  κατ´εξαίρεση  αναμοριοδότηση  της Καντάνου  ως  τόπου  ιστορικής  μνήμης.

Ο Δήμαρχος  και  ο Αντιδήμαρχος  είχαν  επίσης  προσωπική  επικοινωνία  με  τον Υπουργό  Χωροταξίας  και  Περιβάλλοντος  κ. Γιώργο Σταθάκη  και  συζήτησαν μαζί  του  την  αναγκαιότητα  χαρακτηρισμού των σχολείων της Καντάνου ως δυσπρόσιτων.

Ενημέρωσαν  επίσης τους κυρίους Αντώνη Μπαλωμενάκη και Βάλια Βαγιωνάκη, Βουλευτές του νομού μας.

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου θα εξαντλήσει όλες τις θεσμικές ενέργειες για την στήριξη και αναμοριοδότηση των σχολείων της μαρτυρικής Καντάνου

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστίες Δήμου Χανίων για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας

Ο Δήμος Χανίων ευχαρίστησε ΕΚΑΒ, IASIS και Κλινική Τσεπέτη για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας στο Ποδηλατοδρόμιο.

Χαράλαμπος Κουκιανάκης: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να ενώνει, όχι να αποκόπτει τα χωριά μας»

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζητά άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης των οικισμών στον ΒΟΑΚ. Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών για τα προβλήματα σε Φρε, Νίπους, Κάινα και Αγίους Πάντες.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων και σωματική βλάβη

Σύλληψη 43χρονου κηδεμόνα και 46χρονου διοργανωτή στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων. Ανήλικος περιήλθε σε μέθη σε κοινωνική εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο.

Γιορτή θαλάσσιας χελώνας στον Σταυρό: Δράση για την προστασία του περιβάλλοντος στις 16 Αυγούστου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού διοργανώνει στις 16 Αυγούστου δράση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην Παχιά Άμμο με αστροπαρατήρηση και δραστηριότητες.