12.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Τσίπρας από Ηράκλειο: Εμείς θα εγκαινιάσουμε το νέο ΒΟΑΚ την… επόμενη τετραετία

Ημερομηνία:

Σχεδόν 15 μήνες μετά την τελευταία – και προεκλογική – επίσκεψή του στο νησί, ο Αλέξης Τσίπρας πατά και πάλι το χώμα της …εκλογικής του Περιφέρειας (καθώς είναι και βουλευτής Ηρακλείου) .

Τον Πρωθυπουργό, που έφτασε λίγο πριν τις 11.00 στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” συνοδεύουν οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, και Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα ξεκίνησε με συνάντηση  με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη ενώ θα ακολουθήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Στην συζήτηση με τον κ. Αρναουτάκη ο Πρωθυπουργός στα έργα του ΒΟΑΚ και το αεροδρομίου Καστελίου, επαναλαμβάνοντας την βούλησή της κυβέρνησης να προχωρήσουν με γρηγορότερους ρυθμούς.

Ειδικότερα , όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, δυο μεγάλα έργα θα προχωρήσουν στην Κρήτη, ο Βόρειος Οδικός Άξονας και το Αεροδρόμιο Καστελίου. “Είναι πολιτική βούλησή μας” είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι για τον ΒΟΑΚ, είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ, για να προχωρήσει μια ανταγωνιστική διαδικασία. “Τέλος του 2017 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή για να ξεκινήσει το έργο” είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας : Εμεις θα το εγκαινιάσουμε την επόμενη τετραετία”

Για το αεροδρόμιο Καστελίου ανέφερε ότι “δεν είναι πια το γεφύρι της Άρτας και θα προχωρήσει η δεύτερη φάση του δψιαγωνισμού” , η οποία θα τελειώσει το Μάρτιο και το έργο θα “μπει μπροστά” , χαρακτηρίζοντάς το “έργο πνοής για την Κρήτη και όχι μόνο”.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμη, σύσκεψη με αγροτικούς -κτηνοτροφικούς φορείς και ομάδες παραγωγών στις Μοίρες. Στις 7.30 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Atlantis.

Αύριο, Τετάρτη, θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, και στη συνέχεια θα μεταβεί στον ‘Αγιο Νικόλαο, εκεί όπου θα δει τους παραγωγικούς φορείς του Λασιθίου. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα κλείσει με επίσκεψη στο ελαιουργείο του συνεταιρισμού Κριτσάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου

10:45 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη

11:15 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό

12:15 Σύσκεψη με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς και ομάδες παραγωγών στις Μοίρες

15:00 Επίσκεψη στη Γέργερη

19:30 Ομιλία του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο (Ξενοδοχείο Ατλαντίς)

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου

09:30 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ. Ειρηναίο

11:00 Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του Λασιθίου, στον Αγ. Νικόλαο

13:15 Επίσκεψη στο Ελαιουργείο του Συνεταιρισμού Κριτσάς

cretalive.gr, candianews.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναστενάζουν τα βουνά για «όχι άλλα αιολικά»

Θεωρώντας την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, στις 11 Δεκεμβρίου, όχι...

Κουνιάδος Σήφη Βαλυράκη: Δεν έστησαν τη δολοφονία δύο φτωχοί ψαράδες – «Άλλος είναι ο εγκέφαλος»

Ο Αθανάσιος Παπαθεοδώρου είναι κουνιάδος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη,...

Τι δεν λένε κυβέρνηση και ΜΜΕ για τους αγρότες και τα Pet Scan στο ΠΑΓΝΗ

Το «σενάριο» είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο: Όταν δημιουργούνται συνθήκες...