18.2 C
Chania
Κυριακή, 26 Απριλίου, 2026

Τσιρώνης: Μικρή σημασία έχει το νόμισμα

Ημερομηνία:

Αν ήμουν επιχειρηματίας θα επένδυα σήμερα, το αν αύριο θα υπάρχει δραχμή ή άλλο νόμισμα έχει μικρή σημασία δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις και υποδομές για την πράσινη ανάπτυξη και την καινοτομία».

Αν και δήλωσε υπέρμαχος του ευρώ και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, πρόσθεσε ότι το νόμισμα είναι ένα εργαλείο.

«Δεν νομίζω ότι η Τουρκία που έχει τη λίρα έπαθε τίποτα. Αν δεν τα βρουν οι εταίροι αυτό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα. Και στη δεκαετία του ’50 μετά τον εμφύλιο υπήρχε διπλό νόμισμα στη χώρα, καθώς οι σοβαρές συναλλαγές γίνονταν με λίρες ωστόσο υπήρξε ραγδαία ανάπτυξη και επιχειρηματικές ευκαιρίες», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Τσιρώνης.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της απεξάρτησης από το πετρέλαιο άμεσα και το λιγνίτη μεσοπρόθεσμα ενώ άσκησε κριτική σε «συναδέλφους υπουργούς» που αντιμετωπίζουν με συντηρητικό τρόπο τη στροφή της οικονομίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής οι οποίες αποκτούν τρομακτικές διαστάσεις καθώς προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 700 δις. ευρώ ως το 2100.

Στις επενδυτικές, αναπτυξιακές ευκαιρίες που προκύπτουν από το νέο ΕΣΠΑ αλλά και το «πακέτο Γιούνκερ» αναφέρθηκε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

Στάθηκε επίσης στην πρόσφατη παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη ενσωμάτωση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση αλλά και (σε αντιδιαστολή) στα στοιχεία που δείχνουν σημαντική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία δημιουργούν την προσδοκία ότι η χώρα θα πετύχει τους στόχους διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο.

nooz.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αποχαιρετά τον Εμμανουήλ Μιχαηλάκη

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αποχαιρετά τον Εμμανουήλ Μιχαηλάκη, διακεκριμένο γιατρό και Μεγάλο Ευεργέτη του Ιδρύματος. Η μακροχρόνια προσφορά του 2003-2012.

ΣΕΠΕ Χανίων: Στήριξη στην 24ωρη απεργία των σχολικών καθαριστριών στις 28 Απριλίου

Ο ΣΕΠΕ Χανίων στηρίζει την 24ωρη απεργία των σχολικών καθαριστριών στις 28/4. Κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας και καλεί σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Ηράκλειο με παράνομο οπλισμό και ραδιοεξοπλισμό μετά από άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Ηράκλειο για παράνομο οπλισμό και άσκοπους πυροβολισμούς. Κατασχέθηκαν 3 όπλα, 701 φυσίγγια και ραδιοεξοπλισμός.

Χάρης Μαμουλάκης: «Η μεγάλη νίκη του ΟΦΗ αποτελεί τη λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία του»

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνεχάρη τον ΟΦΗ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τη νίκη επί του ΠΑΟΚ ως τη λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία της ομάδας.