15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– Ξέχασαν τι έλεγαν και κάνουν τα αντίθετα. Στο στόχαστρο έβαλαν τους μη έχοντες και άφησαν αλιμπερτούς τους χρυσοκάνθαρους. Αριστερά να σου… πετύχει!

– Με όλα αυτά που γίνονται σε βάρος μας δεν βρίσκεται ένας να παραιτηθεί για το κατάντημα που μας έφεραν. Χάθηκε η τσίπα και το φιλότιμο ολωσδιόλου;

– Γενικός ξεσηκωμός κατά της Fraport. Πυροσβέστες, εργαζόμενοι, Περιφέρεια Ιονίου, από παντού αντιδράσεις. Αλλά αυτοί το χαβά τους. Αναλαμβάνει, λέει, πριν το Πάσχα η Fraport με αύξηση τελών και στο αεροδρόμιό μας. Περαστικά μας και καλή δύναμη για τα χειρότερα.

– Αγοράζομε τοπικά προϊόντα. Στηρίζομε τους ντόπιους επιχειρηματίες και τώρα το Πάσχα και πάντα. Αγοράζοντας προϊόντα από τις δικές μας Χανιώτικες επιχειρήσεις τα χρήματά μας μένουν στον τόπο μας, δίνουν δουλειά και ευρωστία στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Και βέβαια απολαμβάνουμε πολύ καλύτερης ποιότητας προϊόντα. Επιτέλους, η κρίση ας μας διδάξει τα αυτονόητα για την επιβίωσή μας.

– Μάστιγα από τις μεγαλύτερες τα τροχαία. Σχεδόν κάθε μέρα έχομε και νεκρό. Θα σοβαρευτούμε; Θα έχομε το νου μας όταν οδηγούμε ή θα κυριαρχούν οι έγνοιες, οι εφιάλτες και οι σκοτοδίνες της μαύρης και άραχνης ζωής μας, έτσι που την κατάντησαν;

– Πρόστιμα από τον Δήμο Πλατανιά στους ιδιοκτήτες των παράνομων πινακίδων. Στον Δήμο Χανίων, τι γίνεται; Μου φαίνεται ότι έχουν χάσει το μπούσουλα ακολουθώντας μια πολιτική υπολογισμού του πολιτικού κόστους. Χάνουν το παιχνίδι και στο κυκλοφοριακό και παντού ή κάνω λάθος;

Υπονομευτής

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...