29.4 C
Chania
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2026

Υποκλοπές: “Ακίνδυνο” για τον Άρειο Πάγο το Predator – Στο αρχείο οι μηνύσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη

Ημερομηνία:

Στο «κενό» έπεσε και πάλι η έρευνα για τις υποκλοπές μέσω του Predator, αφού και οι νέες μηνύσεις τέθηκαν στο αρχείο, με την ελληνική Δικαιοσύνη να καταλήγει πως δεν προέκυψε «κίνδυνος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος ή για την εθνική ασφάλεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχ. Ζησης που χειρίστηκε την έρευνα, κατέληξε πως δεν συντρέχει εφαρμογή των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για τα αδικήματα της κατασκοπίας αλλά και της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, με το σκεπτικό ότι «αναντίρρητα δεν προέκυψε απο την προκαταρκτική εξέταση, παρά τα αντιθέτως υποστηριζόμενα από τους μηνυτές», πραγματικός κίνδυνος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος ή για την εθνική ασφάλεια.

Έτσι, σταματά άνευ αποτελέσματος η έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχ. Ζήση, η οποία είχε ξεκινήσει επ’ αφορμής των τελευταίων μηνύσεων του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη σε βάρος ενός προσώπου, στο όνομα του οποίου ήταν προπληρωμένη κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για «μολυσμένα» μηνύματα.

Το πρόσωπο αυτό -κατά το εισαγγελικό πόρισμα που θέτει στο αρχείο τη δικογραφία – είναι ένας υπάλληλος σούπερ μάρκετ και δεν προέκυψε καμία σχέση με τις εμπλεκόμενες εταιρίες. Συγκεκριμένα αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο: «δεν έχει ουδεμία σχέση με τα καταγγελλόμενα, αφού τρίτος έκανε χρήση της κάρτας και δη την φόρτισε και έκανε τις δύο μεταφορές».

Η προπληρωμένη κάρτα

Κατά πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρτικής έρευνας εξετάστηκε μία υπάλληλος της τράπεζας στην οποία έγινε η φόρτιση της συγκεκριμένης τηλεφωνικής κάρτας. Όπως υποστήριξε, δεν είναι δυνατή η ανεύρεση εκείνου που κατείχε την τράπεζα, καθώς η κάρτα «φορτίστηκε» με το ποσό των 500€ σε ΑΤΜ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, με τη χρήση pin και όχι με τη μεταφορά χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό.

Κατ’ επέκταση κατά τη μάρτυρα, δεν μπορεί να προκύψουν τα στοιχεία της ταυτότητας του προσώπου, ενώ δεν μπορούν ούτε μέσω καμερών ασφαλείας του ΑΤΜ να εντοπιστεί το συγκεκριμένο άτομο, αφού το βιντεοληπτικό υλικό καταστρέφεται εντός δύο μηνών.

Φαίνεται δε -σύμφωνα με πληροφορίες- πως ο εισαγγελικός λειτουργός δέχθηκε ότι η κάρτα είχε χαθεί πριν τη φόρτιση της και επέστρεψε στα χέρια του υπαλλήλου του σούπερ μάρκετ μέσα σε κλειστό φάκελο και ανενεργή. Μάλιστα, ο υπάλληλος ισχυρίστηκε πως όταν παρέλαβε το φάκελο δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα, καθώς και ότι ο ίδιος είναι βέβαιος πως η κάρτα ενεργοποιήθηκε από τρίτο πρόσωπο το οποίο στη συνέχεια έβαλε στην κάρτα το επώνυμο του υπαλλήλου του σούπερ μάρκετ για να τον εμπλέξει.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστίες Δήμου Χανίων για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας

Ο Δήμος Χανίων ευχαρίστησε ΕΚΑΒ, IASIS και Κλινική Τσεπέτη για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας στο Ποδηλατοδρόμιο.

Χαράλαμπος Κουκιανάκης: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να ενώνει, όχι να αποκόπτει τα χωριά μας»

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζητά άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης των οικισμών στον ΒΟΑΚ. Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών για τα προβλήματα σε Φρε, Νίπους, Κάινα και Αγίους Πάντες.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων και σωματική βλάβη

Σύλληψη 43χρονου κηδεμόνα και 46χρονου διοργανωτή στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων. Ανήλικος περιήλθε σε μέθη σε κοινωνική εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο.

Γιορτή θαλάσσιας χελώνας στον Σταυρό: Δράση για την προστασία του περιβάλλοντος στις 16 Αυγούστου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού διοργανώνει στις 16 Αυγούστου δράση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην Παχιά Άμμο με αστροπαρατήρηση και δραστηριότητες.